UŠTEDI ENERGIJU
November 14, 2018

KORČULA - Srednja škola Petra Šegedina sudionik Erasmus+ projekta

Srednja škola Petra Šegedina u suradnji sa Srednjom školom fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča i Strukovne škole Gospić iz Gospića, postala je sudionica projekta u okviru programa Erasmus+ za 2018. godinu za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Iz ovog programa srednja škola učenicima omogućuje obavljanje prakse u inozemstvu u poduzećima ili drugim strukovnim školama.  Projekt pod nazivom Stjecanje praktičnih vještina hotelijera i elektrotehničara u zemljama EU ( EU-HOT-EL) trajat će 12 mjeseci, a vrijednost projekta je 69.660,00 €.

"Iznimno smo sretni što nam je ovaj projekt odobren i nadamo se da će omogućiti našim učenicima profesionalni i osobni razvoj te im pružiti vrijedno radno iskustvo s kojim će u budućnosti biti kompetentniji na tržištu rada", poručili su iz korčulanske škole.

Ovaj projekt obuhvaća mobilnost učenika koji pohađaju zanimanja hotelijersko-turistički tehničar i turističko-hotelijerski komercijalist na stručnu praksu u Sevillu u Španjolsku. Tijekom mobilnosti učenici će učiti raditi sa suvremenim informacijskim sustavima koji se primjenjuju u turizmu, te razvijati svoje strukovne,  jezične i kulturalne kompetencije. Mobilnost će trajati tri tjedna, a partner nam je Euromind Projects, tvrtka s bogatim iskustvom u provođenju ovakvih projekata.

Druga mobilnost na stručnu praksu odnosi se na učenike koji pohađaju zanimanja tehničar za računalstvo i elektrotehničar. Njih će ugostiti Školski centar Škofja Loka i tvrtka SMC Industrijska avtomatika d.o.o. Učenici će imati priliku steći znanja iz područja robotike i programiranja u elektropneumatici. Partner, tvrtka SMC avtomatika je vodeća i jedna od najinovativnijih tvrtki u području pneumatike te će učenicima omogućiti uvid u nove tehnike rada s najmodernijim uređajima. Na stručnu praksu u Sloveniju ići će dvije grupe, a trajat će dva tjedna.

U narednom periodu slijedi odabir  kandidata koji će proći stručne, pedagoške, kulturološke i jezične pripreme kako bi na što bolji način predstavili i primijenili svoja znanja i vještine te se lakše snašli u novoj radnoj okolini. Mobilnosti će se realizirati tijekom veljače i ožujka 2019. godine.

____________

Izvor: korcula.online
Naslovna fotografija: Pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram