UŠTEDI ENERGIJU
May 31, 2022

KORČULA - Svjetsko priznanje za Udrugu maslinara Vela Luka

Udruga maslinara Vela Luka ove se godine prvi put organizirano predstavila na Međunarodnom natjecanju u ekstra djevičanskom maslinovom ulju OLIVE JAPAN 2022 u Japanu

Udrugu maslinara Vela Luka u Hrvatsku je donijela jednu zlatnu i dvije srebrne medalje - prenosi morski.hr

 

Osvojene medalje

Zlatnu medalju za ekstra djevičansko maslinovo ulje od sorte Lastovka zaštićene oznake izvornosti “Korčulansko maslinovo ulje”osvojio je OPG Tonči Gugić koji proizvodi ekološko maslinovo ulje. Srebrne medalje osvojili su OPG Ranko Surjan za ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti Lastovke i Drobnice te OPG Zlatko Bosnić za ekstra djevičansko maslinovo ulje od sorte Lastovka zaštićene oznake izvornosti “Korčulansko maslinovo ulje”.

 

International Extra Virgin Olive Oil Competition

OLIVE JAPAN International Extra Virgin Olive Oil Competition jedno je od vodećih natjecanja u maslinovom ulju u svijetu, koje okuplja najviše standarde integriteta i profesionalizma u dodjeli medalja najboljim uljima iz cijelog svijeta, poručuju iz Udruge. Natjecanje se održava u Tokiju u organizaciji Japanskog udruženje sommeliera maslinovog ulja (OSAJ). Ovo je jedanaesta godina Međunarodnog natjecanja OLIVE JAPAN.

Japan je jedno od najvažnijih tržišta za maslinovo ulje u svijetu, a suci za natjecanje dolaze iz ključnih zemalja proizvodnje maslinovog ulja i Japana, prema preporuci Japanske udruge sommeliera maslinovog ulja.

Ove je godine na natjecanje pristiglo rekordnih 816 uzoraka maslinovog ulja iz 27 zemalja. Dobitnici premijernih i drugih posebnih nagrada bit će nagrađeni na glavnom događaju OLIVE JAPAN SHOW sredinom srpnja. Prenosit će ga glavni listovi i stručni časopisi.

Natjecanje je posvećeno educiranju javnosti o ekstra djevičanskom maslinovom ulju, uključujući stručnjake iz proizvodnog sektora s opsežnim znanjem o odabiru, kušanju i spajanju hrane.

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija:

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram