UŠTEDI ENERGIJU
April 24, 2021

KORČULA - Tjedan kolektivne sadnje stabala

Udruga Zasadi stablo, ne budi panj već duži niz godina provodi kampanju čiji je cilj provedba kolektivne sadnje stabala te stvaranje simbioze građana i institucija

Općina Vela Luka je ove godine sudjelovala u kampanji „Tjedan kolektivne sadnje u Hrvatskoj 2021“ koja je održana početkom ožujka. Sveukupno je zasađeno 12 stabala od čega 6 stabala česmine i 2 stabla Judinog drva ispred sportske dvorane na Močnom lazu i 4 stabla česmine u blizini Doma za starije osobe Vela Luka.

Partneri u ovoj akciji su Komunalne djelatnosti d.o.o, Srednja škola Vela Luka i Dom za starije osobe Vela Luka. Sav materijal potreban za sadnju je osiguran preko rasadnika Anemona iz Korčule s ciljem podrške otočnim poduzetnicima.

Udruga djeluje na području cijele Republike Hrvatske, ali i van granica Republike Hrvatske, a područja djelovanja Udruge su zaštita okoliša i prirode, održivi razvoj i međunarodna suradnja. U kampanji mogu sudjelovati različiti sudionici, a područja posađenih stabala te institucije koje su sudjelovale u kampanji je moguće pronaći na portalu.

Ovom akcijom želimo doprinijeti „zelenijem“ okolišu te osvijestiti građane da i sami mogu biti dio ovakve kampanje i samostalno doprinijeti poboljšanju okoliša vlastite zajednice. Za nekoliko godina, zasađena stabla će se još više zeleniti, stvarati prirodni hlad i kisik te oplemenjivati našu svakodnevicu.

Stoga: Zasadi stablo, ne budi panj!

 

 

__________
Izvor: korcula.online
Naslovna fotografija: Pixabay.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram