UŠTEDI ENERGIJU
May 14, 2021

KRK - Biciklistički događaj Family Bike Story

Sada već tradicionalan događaj Krk Family Bike Story, biciklistička je tura prilagođena obiteljima

 

Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica Grada Krka i Turistička zajednica Općine Punat pozivaju na interaktivan biciklistički doživljaj Family Bike Story za cijelu obitelj. Tijekom dva dana, uz vođene biciklističke ture, upoznat ćete gastronomiju i povijest otoka Krka i krenuti u potragu za blagom knezova krčkih Frankopana.

"U godini koja nas je ograničila u kretanju i to globalno, razmišljali smo kako se prilagoditi situaciji, ali i kako poboljšati našu ponudu, unatoč svemu što se oko nas događa. Započeli smo sa strategijom razvoja sportskih aktivnosti našeg otoka, a ovaj biciklistički događaj je samo najava ozbiljnih projekata koje planiramo raditi" – kaže Majda Šale, direktorica TZ otoka Krka. Ujedno je i naglasila kako je to nastavak aktivnosti koje su lani pokrenuli, pod sloganom Visit Krk Island – A Place to Call Home.

"Jako mi je drago da smo ujedinili naša znanja i iskustva i da ćemo time uspjeti napraviti puno više za svako naše mjesto na otoku Krku. Osnovna odrednica našeg rada je daljnji razvoj destinacije i turističke ponude, a koji rezultira novim sadržajima, s ciljem stvaranja motiva dolaska naših gostiju. Upravo su ovakvi događaji primjer da se može poslovati i izvan sezone." – naglašava Ivana Kovačić, direktorica TZG Krka.

Prva biciklistička priča održava se na području grada Krka i ide sve do Punta, u kojem, također, smatraju kako će ujedinjavanje donijeti puno dobrog, budući da se otok Krk smatra jedinstvenom turističkom destinacijom.

"Zato smo jako sretni zbog ovakvih događanja i što ćemo pojačati našu ponudu sa sportskim i adrenalinskim aktivnostima." - objašnjava Branko Karabaić, direktor TZO Punat.

 

PRVI DAN

subota 22. svibnja - Krk MTB Family Story priča započinje vođenom kružnom biciklističkom turom koja će vas upoznati s povijesnim i gastronomskim bogatstvom otoka Krka. Ruta, duga 25 kilometara s 350 visinskih metara uspona, kreće iz grada Krka preko Lakmartina, Kornića do Punta i natrag do grada Krka. Interaktivna i zabavna, ova je tura prava poslastica za MTB obitelj.

 

DRUGI DAN

nedjelja 23. svibnja - dan rezerviran za pravu avanturu za cijelu obitelj. Sudionici voze duž označene staze, te uz pomoć karte traže tragove na terenu kako bi otkrili lokaciju blaga poznatih Frankopana.

Za sve sudionike su osigurane i nagrade, a posebno bogate nagrade očekuju prva tri tima koja dođu do blaga.

Više informacija o događaju i prijavi možete pronaći na poveznici.

 

 

__________
Izvor: otok-krk.org
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram