UŠTEDI ENERGIJU
March 22, 2023

KRK – Od subote se vraća Ekološka tržnica i održavat će se tijekom cijele godine!

Na prostoru iznad Krušije u gradu Krku (kod spomenika Pralji), u subotu, 18. ožujka 2023. godine, između 09:00 i 21:00 sat, održat će se Ekološka tržnica, prodajno-izlagačka manifestacija.

 

Ekološka tržnica pravo je mjesto gdje možete pronaći svježe voće i povrće te prerađevine istog, mesni, suhomesnati i mliječni proizvodi, tjestenine, med i medni proizvodi, maslinovo ulje, proizvodi od lavande i konoplje te ekološki namazi, pekmezi sirupi i likeri, ali i prirodnu kozmetiku.

Organizaciju Ekološke tržnice, već šestu godinu za redom, vodi Udruga Progres Krk kojoj je zadaća promovirati ekološki uzgoj hrane tj. ekološki certificirane proizvode.

 

Od ove godine tržnica će se održavati kroz cijelu godinu

Tržnica će se održavati svake prve i treće subote u mjesecu, kroz čitavu godinu. Dodatno, os polovice travnja do listopada, održavat će se i svakog utorka.

Prema tome, ove je godine u gradu Krku sveukupno planirano čak 49 okupljanja proizvođača ekoloških proizvoda i zdrave hrane.

Kao i do sad, na tržnici će se i nadalje moći pronaći svježe voće i povrće, brašno od pira, ekološki certificirani med, pašte, sirni i suhomesnati proizvodi, razne prerađevine (namazi, pekmezi, likeri, sirupi, marmelade, "raw cake") voća i povrća, proizvodi od konoplje, proizvodi od goji bobica te prirodna kozmetika i proizvodi na bazi lavande.

 

Ekološka tržnica Krk/Mladen Trinajstić

 

Na tržnici već tradicionalni eko-izlagači

Najčešći izlagači su OPG Matija Loboda, Bio dobrote - kmetija Žgajner, OPG-ovi Sokić, Brolich, Mićić i Hero. Osim njih izlažu i tvrtke SMID te Mendula, prirodna kozmetika.

Riječima čelnika Progresa:

"Siguran  sam da će sajmovi i ove godine biti posjećeni od svakog dana sve brojnijih poklonika prirodne, ekološki uzgojene i proizvedene zdrave hrane."

 

 

 

______________

Autor: Grad KRK

Fotografija: Mladen Trinajstić/Pixabay

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram