KRK – Glazbeni kamp počinje u travnju

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 13.03.2022. - Vrijeme čitanja: 4min

Glazbeni kamp ove godine još bogatiji, odvijati će se u mjestima Milohnić i Brzac te je u edukacijskom i mentorskom dijelu značajno proširen

U organizaciji udruge Muzika u koracima – MooK na otoku Krku će se i ove godine, u mjestima Milohnić i Brzac, od 18. do 24. travnja 2022. održati još jedan Glazbeni kamp – prenosi novilist.hr

.
Veliki interes nakon prošlogodišnjeg glazbenog kampa

– Prošlogodišnji kamp generirao je velik interes kod stručne, ali i šire javnosti tako da smo, poučeni iskustvima te iznimno pozitivnim komentarima, ovogodišnji kamp u edukacijskom i mentorskom dijelu odlučili značajno proširiti, predstavila nam je Slađana Čolović, čelnica spomenutog udruženja.

Od ove godine polaznici kampa, osim klasične gitare, mogu svoju edukaciju i nova znanja ondje stjecati i na klavijaturama ili u modernom pjevanju. Program Kampa osmišljen je oko tri njegova programa, sudionicima poznatim od prošle godine, nastavlja Čolović, podsjećajući da se radi o programima nazvanim All inclusive, Šotovento i Music in steps.

 

Individualan pristup

Novost ove godine je i ta što programi All inclusive i Šotovento nude na odabir jednu od tri u njih uključene edukacijske radionice, onu za klasičnu gitaru ili pak klavijature, ali i moderno pjevanje. Svakako treba istaknuti da je pristup individualan. Edukacijom se omogućava da svaki polaznik u punoj mjeri ostvari svoj glazbeni potencijal, kazuju nam organizatori glazbenih edukacija. Ističu da će se na radionicama teorijskih predmeta obrađivati stilske značajke glazbe, načini slušanja i interpretacija, orkestracija, solfeggio u praksi uz sve ostalo potrebno za kvalitetnu interpretaciju glazbenog djela.

Radionicu »Temelji aranžiranja i improvizacije – zašto ne?«, kao i prošle godine, vodit će poznati i priznati glazbenik Ivan Pešut. U planu je i radionica komorne glazbe koja će se održavati svakodnevno. Imajući u vidu da su navedene radionice mentalno, ali i fizički zahtjevne, svakako je poželjno da polaznici ovih dvaju programa sudjeluju i u radionicama tjelovježbe koju će u sklopu kampa voditi mentorica Kristina Bajčić.

Osim navedenog za obje radionice, polaznicima programa All inclusive na raspolaganju će biti i likovna radionica (radionica oblikovanja papira kirigami te slikanja akvarelom i voštanim pastelama) koju će voditi Andrea Staničić. Za sve sudionike programa osiguran je smještaj u obližnjem resortu, kao i prehrana u suradnji s renomiranim restoranima otoka Krka.

 

Uključivanje najmlađih

Svakako treba istaknuti da će volonteri i mentori voditi brigu o svim, posebice onim mlađim sudionicima kampa tijekom njihova boravka u Glazbenom kampu. Samim time, mentor će svima biti dostupan i za dodatna pitanja, kroz cijeli dan. Polaznici programa će po završetku kampa dobiti osvrt svog mentora te savjete za daljnje napredovanje, ističe Čolović. Napominje da je program »Music in steps« idealan za djecu koja pokazuju interes za glazbeno izražavanje, a nisu još u prilici pohađati glazbenu školu. Uz mentoricu Anu Horvat, oni će imati priliku pronaći svoj individualan izričaj te naučiti biti dio kreativne zajednice.

 

Prijave do 11. travnja

Kamp će završiti koncertom na kojem će polaznici izvesti svoj program. Prijave zainteresiranih za sudjelovanje mogu se podnositi do 11. travnja. Odnosno prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta kampa.

Detaljnije informacije o svim programima, terminima održavanja, uvjetima i načinima održavanja Glazbenog kampa 2022. zainteresirani mogu pronaći na mrežnoj stranici Udruge, na POVEZNICI.

Sadržajno, polaznici će učiti osnovu glazbene teorije uz pjevanje i igru kao pripremu za buduće glazbeno obrazovanje. Upoznavati će se s različitim instrumentima radi razvijanja osjećaja ritma i melodije te upoznavati različite tehnike likovnog izražavanja, zaključuje svoje predstavljanje predstojećih programa čelnica udruge Mook. Napominje i da su ciljevi kampa povezivanje i druženje mladih glazbenika, jačanje i razvijanje njihovih vještina rada u timu i skupnog muziciranja te osvješćivanje važnosti brige o vlastitom zdravlju.

 

__________
Izvor: novilist.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.