UŠTEDI ENERGIJU
July 10, 2021

KRK - Interpretacijska šetnja u Dobrinju

U Dobrinju na otoku Krku će se u srijedu, 14. srpnja s početkom u 20 sati, održati prva ovogodišnja interpretacijska šetnja, od četiri planirane

.

Interpretacijska šetnja je namijenjena odraslim osobama, ali ne i osobama smanjenje mobilnosti jer se jedan dio šetnje prolazi stepenicama. Traje cca 90 minuta, a okupljanje je kraj ambulante na gornjem ulazu u mjesto Dobrinj.

“Cilj ove interpretacijske šetnje je osvijestiti sudionike o načinu života naših predaka i o njihovoj svakodnevici koju možemo iščitati uz pomoć raznih kamenih detalja i objekata. U tom smislu Dobrinj je gradić koji će poslužiti kao izvrstan primjer, jer čuva mnoštvo tipičnih tradicionalnih ‘kamenarija’ koje više ne možemo naći u drugim gradićima, kako na Krku, tako i na Kvarneru”, poručuju iz TZO.

Dodaju kako će Dobrinj ispričati svoju priču te probuditi sjetu i strahopoštovanje prema nekadašnjem načinu života, ali posredno i ukazati na sve blagodati današnjeg života kojih često nismo ni svjesni.

Zainteresirani za interpretacijsku šetnju se mogu prijaviti putem e-pošte info@visitdobrinj.hr ili putem telefona 051/852107.

Broj sudionika je ograničen na 20 osoba.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram