KRK – Krk Food Story & E Bike Krk

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 18.11.2021. - Vrijeme čitanja: 4min

Turističko-promotivni projekt »Krk Food Story & E Bike Krk« dobitnik je nacionalne godišnje nagrade »Simply the Best«

Laskavi naj-naslov za projekt »Krk Food Story & E Bike Krk« predstavila je Majda Šale, direktorica Turističke zajednice otoka Krka, ponio je u kategoriji »novih projekata u turizmu« – prenosi novilist.hr

Nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, već tradicionalno, zajednički dodjeljuju predstavnici Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i turističkog časopisa »Way to Croatia«. Vrijedno priznanje će predstavnicima krovne turističke asocijacije tog kvarnerskog otoka biti uručeno na prigodnoj proslavi koja će idućeg tjedna biti upriličena u hotelu Katarina u Selcu. Na svečanosti u okviru službenog programa ovogodišnje, 22. po redu turističke burze »PUT«.

 

Lanjski »dug«

Samo dan ranije, u utorak, 23. studenoga, na prigodnom programu za 2020. godinu (koja je zbog lanjskih ograničenja izazvanih pandemijom COVID-19 morala biti prebačena u ovu godinu), čelnici TZ-a otoka Krka bit će uručena i druga takva nagrada u istoj kategoriji, i to za gastronomsku knjigu »50 delicija zlatnog otoka Krka« koju je, podsjetimo, ta turistička institucija lani predstavila nakon nimalo nezahtjevnog i kratkotrajnog postupka njena osmišljavanja i stvaranja. U tim su postupcima otočnim turističkim djelatnicima učešćem u njenom oblikovanju i sadržajnom popunjavanju »ruku dali« brojni vrsni znalci kulinarske struke s čak 19 najpoznatijih otočnih ugostiteljskih adresa.

»Krk Food Story & E Bike Krk« projekt je pak koji objedinjuje aktivan odmor i bogatu gastronomiju otoka Krka, a zajednički su ga organizirale i provele sve turističke zajednice na otoku Krku, poduzeće Abisal – Gastronaut i tvrtka Ponikve eko otok Krk. Posljednjespomenuta komunalna kompanija je nastojanja prezentiranja i promoviranja domaće gastronomije »tehnički« zaokružila i povezala omogućavanjem kretanja gurmana od jednog do drugog otočnog restorana korištenjem njenih električnih bicikala, onih iz (sve)otočnog sustava bike sharinga.

 

Održivi turizam

U nagrađeni su projekt ove godine bila uključena čak 32 ugostiteljska objekata s cijelog otoka Krka, a važno je istaknuti i da se tim projektom, osim na promoviranju kvalitetne domaće gastroponude, radilo i na promoviranju i razvijanju održivog i odgovornog turizma, odnosno ekologije, napomenula je Šale ocijenivši da je Simply the best nagradom ovjenčani projekt u izuzetnoj mjeri pridonio brendiranju otoka Krka kao ekodestinacije.

Podsjetimo, u programu Krk Food Story & E Bike Krk tijekom svibnja i lipnja ove godine otočni su ugostitelji u čak 32 restorana posjetiteljima ponudili sveukupno 150 specijaliteta. Među ostalim, svima koji su se se uz pomoć e-bicikala tada odlučili zaputiti na zanimljivo, ukusno, ali i u tjelesnome smislu aktivno obilaženje krčkih konoba i restorana. Na guštanje su ponuđena bila jela poput »morskoga pršuta«, šurlica s kvarnerskim škampima, salata od bifteka i ovčjeg sira, pašteta od pršuta, lješnjaka i mladog sira, janjećih sarmica, grilanih krakova hobotnice te još mnogo zanimljivih i inovativnih delicija dio kojih su otočni ugostitelji zadržali u svojoj ponudi i nakon završetka kampanje.

Program »Krk Bike Story & E Bike Krk«, zaključila je Majda Šale, realiziran suradnjom TZ-a otoka Krka sa svim lokalnim TZ-ima: TZ-om grada Krka te turističkim zajednicama općina Omišalj, Malinska-Dubašnica, Punat, Baška, Dobrinj i Vrbnik, tvrtkama Abisal i Gastronaut te komunalnim društvom Ponikve eko otok Krk.

 

Uključena 32 otočna ugostiteljska objekta

Mrežu ugostitelja uključenih u projekt »Simply the best«, činile su konobe Pud brest, Pud prevolt, Šime, OPG Magriž i restoran Volsonis s područja Grada Krka, restorani Rivica i Maris, odnosno pizzeria Bukaleta te Lounge bar Veya s područja Općine Omišalj, konobe Bracera, Feral, Primorska koliba te restoran Noštromo s područja Malinske-Dubašnice, restoran Marina i konoba Sidro s područja Punta, kao i restorani, odnosno konobe Forza, Bag, Cicibela, Placa i Mošuna s područja Baške. Iz Vrbnika su u isti projekt bile pak uključene konobe Žlahtina-Gospoja, Luce i restoran Vinotela Gospoja, a s Dobrinjštine restorani Neptun, Portić i Slamni.

– Zahvaljujemo se svima spomenutima na sudjelovanju i zajedničkom trudu, a ova zajednička nagrada nek nam svima bude poticaj za buduće programe i aktivnosti, zaključila je Majda Šale.

 

__________
Izvor: novilist.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.