UŠTEDI ENERGIJU
June 16, 2021

KRK - Manifestacija 'Glazbeni prasak'

‘Glazbeni prasak’ u Dobrinju na Krku povodom Svjetskog dana glazbe .   Ove godine, prvi puta u povijesti, obilježavanju Svjetskog dana glazbe se priključio i Dobrinj na Krku uz manifestaciju "Glazbeni prasak" te odmah dobio ulogu da započne veliko slavlje u Primorsko-goranskoj županiji. U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, […]

‘Glazbeni prasak’ u Dobrinju na Krku povodom Svjetskog dana glazbe

.

 

Ove godine, prvi puta u povijesti, obilježavanju Svjetskog dana glazbe se priključio i Dobrinj na Krku uz manifestaciju "Glazbeni prasak" te odmah dobio ulogu da započne veliko slavlje u Primorsko-goranskoj županiji.

U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, “Fete de la Musique”, kada brojni umjetnici sviraju i pjevaju na otvorenim prostorima, na ulicama gradova, trgovima, poljanama….

“Fête de la Musique” pokrenulo je 1982. francusko Ministarstvo kulture. Pod ovim sloganom, tijekom proteklih godina, “mobilizirani” su profesionalni i amaterski glazbenici svih glazbenih žanrova od rocka, jazza, tradicionalne pa do duhovne glazbe.

U parku Ogreni u nedjelju, 20. lipnja s početkom u 23:30 sata, kreće obilježavanje nazvano “Glazbeni prasak” koji uvodi u Svjetski dan glazbe, a nastupit će Ana Antonova uz gostovanje sopaca iz KD I. Jelenović.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Subscription
Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram