UŠTEDI ENERGIJU
October 8, 2017

KRK - Move2Learn, Learn2Move krčke srednjoškolce vodi u Amsterdam

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir zaslužila je postati dijelom inicijative Move2Learn, Learn2Move, a koju je Europska komisija, točnije Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pokrenulo povodom 30. obljetnice programa Erasmus (Erasmus+), inače najvećeg europskog programa za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Naime, u sklopu spomenute inicijative, između 20. ožujka i 30. lipnja ove godine, raspisan je nagradni natječaj za najuspješnije eTwinning projekte u protekloj, 2016./2017. školskoj godini, na kojem je srednjoškolski projekt Welcome To Wherever You Are zaslužio nacionalnu oznaku kvalitete, a učenici trećeg razreda gimnazije uključeni u njegovu realizaciju, pod vodstvom profesorica i mentorica Gordije Marijan i Elene Lipovac, veliko priznanje koje se ogleda u omogućenoj razrednoj ekskurziji u nizozemsku prijestolnicu - Amsterdam, a sve s ciljem (sukladno svrsi Move2Learn, Learn2Move inicijative) promicanja europskog identiteta, aktivnog građanstva i povećanja međukulturalnog razumijevanja.

O izuzetnom zalaganju kolektiva krčke srednje škole svjedoči i nedavni boravak profesorice Gordije Marijan na seminaru, 18. i 19. rujna, održanom u Europskom parlamentu u Bruxellesu, koji je okupio profesore-ambasadore europskih škola što nose titulu Škole ambasadora Europskog parlamenta. Hrvatska je tako, po prvi put, dobila priliku sudjelovati u EPAS (European Parliament Ambassador School) programu, a predstavnice hrvatske delegacije, pored Gordije Marijan, također su bile Mariela Gulin (iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split), Nataša Vinković (iz Gimnazije Vukovar) i Tajana Lovreković (iz Gornjogradske gimnazije Zagreb).

Više o navedenim aktivnostima pročitajte: ovdje

IZVOR : otok-krk

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram