UŠTEDI ENERGIJU
May 16, 2022

KRK - Počela je druga faza dogradnje luke Baška

Počela je druga faza dogradnje luke Baška, u planu je i uvođenje nove obalne linije

U Baški na otoku krku radi se punom parom na dogradnji nove luke koja bi, prema informacijama Županijske lučke uprave Krk, trebala biti gotova do kraja ove godine - prenosi morski.hr

.
Većina radova je gotova, a tijekom ovog mjeseca planirano je betoniranje valobranog zida u kampadama

U svibnju su, dolaskom pontona Fiumanka i trajekta Ivona, započeli radovi na Maloj rivi gdje se trenutno buše i ugrađuju čelične košuljice i armaturni koševi u izvedene bušotine pilota te betoniraju piloti, priopćili su iz Županijske lučke uprave Krk u kojoj očekuju da će sredinom lipnja radovi na produžetku Male rive biti pri kraju što se tiče izvođenja pilota, kao i betoniranje valobranog zida na primarnom lukobranu Vele rive.

Po završetku glavne turističke sezone, slijedi dovršetak većih građevinskih zahvata te uređenje hodne površine Male rive, nakon čega preostaje završni ušminkavanje – popločenje Male rive kamenom i ugradnja lučke opreme.

Očekivani rok završetka radova je kraj 2022. godine nakon čega slijedi tehnički pregled i ishodovanje uporabne dozvole. Nakon toga u planu je uvođenje i županijske obalne linije na relaciji Baška- Lopar- Baška.

Projektom dogradnje luke Baška osigurat će se nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja luke Baška, te omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj linijskoj plovidbi. Također će se, kažu, podići razina usluge za korisnike javnih brodskih linija, u i oko luke, prvenstveno u smislu uređenja prilaza za osobe s invaliditetom, ali i dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave i hitnih službi.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram