Puntarski su prosvjetari pokrenuli akciju čiji je cilj formiranje školske stripoteke – novog kutka školske knjižnice sa stripovima

Kako je javnosti predstavila školska knjižničarka Irena Žgaljić Magašić, puntarski su prosvjetari ovog tjedna pokrenuli akciju čiji je cilj formiranje školske stripoteke – kutka u pokrajnjoj niši školske knjižnice koji se tamošnji promotori čitanja svih vrsta kvalitetnog štiva uskoro nadaju ispuniti stripovima.

– Kako bismo to čim prije i lakše postigli, potrebna nam je pomoć zaljubljenika u stripove koji bi nam darovali duplikate iz svojih kućnih kolekcija, ili one stripove koje nemaju gdje uskladištiti, a dobro su očuvani i mogu biti zanimljivo štivo za djecu i mlade iz naše škole, objašnjava idejna pokretačica projekta puntarske »školske stripoteke« – novilist.hr

.
Od Tintina do Zagora

– Za mlađe uzraste svakako bi nam dobro došli Tom i Jerry, Mickey Mouse, Garfield, Asterix, Blueberry, Umpah-Pah, Spirou, Tintin ili primjerice Vezir Iznogud. Za starije učenike i čitače stripova i oni primjerci u kojima se predstavljaju avanture poznatih strip-junaka poput Gastona, Braće Dalton, Lucky Lukea, Alana Forda, ali i Zagora, Texa, Spidermana, Scooby Dooa, Martin Mysterea, Dylana Doga i svih ostalih likova dobro poznatih zrelijim generacijama, a koje bismo željeli promovirati i među našim malim knjigo i stripoljupcima, nastavlja Žgaljić Magašić.

.
Popularni naslovi

Naravno, oni koji prepoznaju vrijednost ove zanimljive i hvalevrijedne ideje slobodni su puntarskoj školi, odnosno školskoj knjižnici darovati i druge naslove koji nisu navedeni na prethodnom popisu, a koji su također popularni među stripašima.

Svima koji su voljni pomoći vezano uz formiranje školske stripoteke, ali i onima koji možda nisu sigurni u primjerenost nekih stripova iz vlastite kolekcije osnovnoškolskoj populaciji, predstavnici PŠ Punat poručuju da – ne brinu. Prije stavljanja prikupljenih stripova na police, svaki će donirani primjerak biti prelistan i razvrstan u odgovarajuću, uzrastima mališana primjerenu kategoriju, zaključili su začetnici inicijative za koju se svi toplo nadaju da će uroditi plodom.

Uz iskaz nade da će darovanjem svojih očuvanih stripova otočani omogućiti skoro kreiranje sadržajem bogate školske stripoteke, predstavnici Područne škole Punat napomenuli su da i taj dio školske knjižnice u budućnosti planiraju obogaćivati nabavkom novih stripova u kojima će puntarski i starobašćanski osnovci moći uživati u slobodno vrijeme.

.
Poziv potencijalnim donatorima

Svi koji žele i mogu pomoći ovom zanimljivom planu puntarskih prosvjetara, posebice oni koji su spremni donirati neke od stripova iz svoje kućne zalihe, pozvani su javiti se na telefonski broj škole 051/854 – 234.

Radi dogovora o najboljem načinu uključenja u ovaj neobičan projekt, potencijalni donatori knjižničarima se mogu javiti i posredstvom elektroničke pošte na adresu: os.punat@gmail.com.

__________
Izvor: novilist.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.