Food Revolution je svjetski pokret kojem je cilj edukacija o zdravoj prehrani i zdravom načinu života, poglavito se osvrćući na zdravlje djece.
.

Bitno je najmanjima omogućiti kvalitetnu hranu i edukaciju o osnovama zdrave prehrane, kako bi odrastali u zdrave ljude pune energije i potencijala za učenje.

.
Prema rezultatima istraživanja u Hrvatskoj, 35% djece u dobi od 8–9 godina imaju prekomjernu tjelesnu masu i pretilost. Uz ovu statistiku, Hrvatska je rangirana u prvih pet zemalja u Europi s ovim problemom.
.
Ambasadori diljem svijeta svake godine slave Food Revolution Day, organizirajući pritom različite akcije. Ambasadorica Otoka Krka, Sabina Barbiš, član Udruge Termen, četvrtu godinu zaredom organizira Food Revolution Day – KONGRES ZDRAVLJA u Malinskoj.
.
.

.
Zašto je bitno prisustvovati?
.

Jer Kultura prehrane nažalost nije u školama, ali srećom, grupa stručnjaka dobrog srca, naučit će Vas znanja koja će Vam trebati kroz cijeli život!
.
25. svibnja, od 9 do 16 sati, u Velikoj vijećnici Općine Malinska–Dubašnica, održat će se predavanja renomiranih nutricionista, sportaša i psihologa, ove godine s međunarodnom titulom.
.
 Ulaz je slobodan, a detalje možete saznati na Facebook stranici eventa Food Revolution Day 2019 – KONGRES ZDRAVLJA ili na stranici facebook.com/FoodRevolutionOtokKrk
.
Na Glavnom trgu u Malinskoj, održat će se Healthy Street Food Festival, Sajam zdrave hrane, prezentacija vježbi sportskih klubova i fitness trenera te mjerenje tlaka, šećera u krvi, postotka masti i mišića u tijelu od strane Doma zdravlja PGŽ–a i studenata medicine. U večernjim satima, događanje će biti okrunjeno koncertom Dellboys benda.
.

Organizatori pozivaju na degustaciju delicija

.
Dođite probati Krčku tjesteninu, Mediteraneo burger od tune ili sabljarke, Veganski burger, Falafel salatu, Salatu s mesnim okruglicama, Tortilje s piletinom i motrom, Sirove torte i kolače, Krčki veganski sladoled bez šećera i glutena, osvježavajuće voćne sokove i mnoge druge poslastice!
.
Ove delicije pripremat će vam: King’s Caffe, Bistro Bukarica, Mariolina, Kavana Beleca, Enzita.hr i Gelati d’Oro. Bit će slanih i slatkih, mesnih i morskih, pitkih i (slado)ledenih iznenađenja; ponešto za za gurmane i zdravoljupce, za velike i za one najmanje!
.
Food Revolution Day 2019 – Kongres zdravlja omogućili su:  Udruga Termen, TZ Općine i Općina Malinska–Dubašnica, Dom zdravlja PGŽ–a, Međunarodna udruga studenata medicine, Gelati d’Oro, Enzita.hr, Tvornica zdrave hrane, Veli’s, Uberi ovo, Frajona, Taxi Barbiš, Arriva te medijski pokrovitelji Radio Otok Krk i Portal Otok Krk.
.
Udruga Termen uključena je u programski pravac 27 susjedstava, RI2020 – Europska prijestolnica kulture te je Food Revolution Otok Krk time postao dio službenog programa EPK.
.
Pridružite se, jer kako bolje provesti subotu nego skupljajući znanja i uživajući u dobroj hrani i glazbi? 🙂
.

Kako Vi možete sudjelovati?
.

1) Širite glas, podržite Food Revolution Otok Krk, dijelite digitalne materijale putem društvenih medija
2) Organizirajte edukativne aktivnosti kod kuće s djecom ili u svojoj zajednici.
3) Uključite djecu!!! Bilo da ste učitelj ili roditelj, potaknite djecu da zavole hranu jednostavnim receptima.
 
Za sve informacije kontaktirajte organizatoricu Sabinu Barbiš (mob: 091 518 23 00)
Food Revolution Otok Krk Ambasador
Food Revolution Croatia Administrator
Član udruge Termen
Član udruge Hrvatski Akademski Centar Primjenjenog Nutricionizma
Posjetite i službenu web stranicu događanja Food Revolution Otok Krk
__________
Autorica: Sabina Barbiš
Fotografije: Food revolution otok Krk