UŠTEDI ENERGIJU
May 9, 2019

KRK - Pridružite se akciji čišćenja plaža u sklopu "Dani plave vreće"

Od 8. svibnja do 11. svibnja u Krku se održava manifestacija "Dani plave vreće" u sklopu koje će biti organizirana akcija čišćenja krčkih plaža od otpada koju organizira Ponikve eko otok Krk uz udrugu Obala naših unuka.

Pozivaju se svi volonteri da se pridruže akciji čišćenja krčkih plaža svakog dana od 8. svibnja do 11. svibnja.

Također, organizatori mole sve moreplovce, brodare, vlasnike plovila, jahtaše i jedriličare da im se pridruže u prijevozu volontera do plaža.

Okupljanje će biti svakog jutro od 08:30 kod kontejnera u Krku "Discover eco lifestyle on the island of Krk" gdje će se volonterima podijeliti plave vreće. U 09:00 je polazak s brodovima, a planirani povratak je u 13:00 kad će se svi fotografirati i predati plave vreće.

Ovogodišnja je novost i kontejner koji će se dopremiti na krčku rivu, po kojem će se izvjesiti predmeti nađeni prilikom skupljanja naplavina s plaže, a u njemu će biti i edukativna radionica izrade predmeta od naplavina (četvrtak, 16.00-18.00 h), dok je u subotu radionica filcanja vune (18:00 do 20:00 h).

Program manifestacije možete pogledati na Facebook događaju. 
.

__________
Autor: M.S. / Pokret otoka
Naslovna fotografija: marberavillas.com

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram