UŠTEDI ENERGIJU
May 6, 2021

KRK - Sustav najma e-bicikli

Sustav najma e-bicikli KrkBike ponovno je krenuo s radom. Njegova je zadaća unaprjeđenje turističke i prometne infrastrukture. Odnosno podizanje kvalitete života otočana te brendiranje otoka kao eko-destinacije

.

Riječ je o projektu e-bicikli realiziranom zahvaljujući ulaganjima svih sedam lokalnih samouprava otoka Krka i Komunalnog društva Ponikve eko otok Krk d.o.o. te potporama Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu projekta, u gradu Krku i svim otočnim općinama, izgrađene su stanice za iznajmljivanje e-bicikli koje se sastoje od upravljačkog ormara, 10 postolja s e-biciklima i klupe za punjenje laptopa ili mobitela te popravak samih bicikala.

Svi sustavi za iznajmljivanje e-bicikli međusobno su umreženi tako da se e-bicikl može iznajmiti na jednoj, a vratiti na drugoj lokaciji. Prednost takvog koncepta povezivanje je čitavog otoka te umrežavanje svih općina i grada Krka u jednu cjelinu.

E-bicikle mogu se iznajmiti uz naknadu od 20,00 kuna po satu, i to uplatom putem kreditne kartice. Sam proces iznajmljivanja jednostavan je i obavlja se uz pomoć mobilne aplikacije Go2Bike, a kojom se kontroliraju i pojedine funkcije električne bicikle, poput njezinog zaključavanja.

 

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram