KRK – Treća interpretacijska šetnja

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 01.08.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

U srijedu, 4. kolovoza 2021. s početkom u 19,30 sati u Dobrinju se održava treća interpretacijska šetnja od 4 planirane za ovu godinu.

.

Treća interpretacijska šetnja ima za cilj  osvijestiti sudionike o načinu života naših predaka i o njihovoj svakodnevici koju možemo iščitati uz pomoć raznih kamenih detalja i objekata. U tom smislu Dobrinj je gradić koji će poslužiti kao izvrstan primjer, jer čuva mnoštvo tipičnih tradicionalnih „kamenarija“ koje više ne možemo naći u drugim gradićima. Kako na Krku, tako i na Kvarneru.

Dobrinj će, „kamen po kamen“, ispričati svoju priču i probuditi sjetu i strahopoštovanje prema nekadašnjem načinu života, ali posredno i ukazati na sve blagodati današnjeg života kojih često nismo ni svjesni.

Okupljanje je pokraj ambulante na gornjem ulazu u mjesto Dobrinj. Šetnja će trajati otprilike sat vremena i vođena će biti na engleskom jeziku. Namijenjena je odraslim osobama ali ne i osobama smanjenje mobilnosti budući da jedan dio šetnje prolazi stepenicama.

Ukoliko ste zainteresirani da prisustvujete interpretacijskoj šetnji molim Vas da se predbilježite ili putem maila: info@visitdobrinj.hr ili putem telefona: 051/852107 jer je broj sudionika ograničen na 25 osoba.

 

 

__________
Izvor: otok-krk.org
Naslovna fotografija: Pixabay.