UŠTEDI ENERGIJU
April 16, 2022

KVARNER- 4 ISLANDS biciklistička utrka

4 ISLANDS biciklistička utrka jedna je od najpoznatijh svjetskih mountain bike utrka

Riječ je o sedmom izdanju ove jedinstvene MTB utrke na Kvarneru, na kojoj je do sada sudjelovalo gotovo 3.000 fanova i zaljubljenika u MTB. Ove godine u terminu od 19. do 23. travnja 2022. godine ponovno se vozi duž sva četiri kvarnerska otoka: Krka, Raba, Cresa i Lošinja. Natjecatelji će kroz te četiri etape prijeći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5.000 metara visinskog uspona -- prenosi rabdanas.com.
.

.

Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima. Posebno onima koji se vesele ranom otvaranju sezone i početku sakupljanja bodova (UCI bodovanje u kategoriji SSR), što zapravo znači da natjecatelji utrke svojim nacionalnim timovima prikupljaju bodove za svjetsku rang listu i Olimpijske igre u olimpijskoj godini.

.
Rapska etapa 4 ISLANDS utrke s novom ciljnom ravninom na Trgu sv. Kristofora koji će za tu priogodu postati pravi "race village"

Prekrasni slikoviti krajolici i odlična organizacija stavili su ovu utrku u kalendar mnogih MTB profesionalaca i entuzijasta, što i ne čudi ako znamo da je utrka 4 ISLANDS MTB Race proglašena jednom od najboljih u Europi i kao takva od 2021. godine dio je Epic Series MTB obitelji. Dakle riječ je o najprestižnijem natjecanju u brdskom biciklizmu u svijetu.

 

Start s trajekta u Loparu - cilj u "race villageu" na Trgu sv. Kristofora

Otok Rab je i u ovogodišnjem izdanju druga etapa, koja će se održati u četvrtak 21.04.2022. Novina u odnosu na prijašnja izdanja rapske etape je završetak odnosno cilj u povijesnoj jezgri grada Raba, točnije na Trgu sv. Kristofora, koji će se za taj dan transformirati u pravi "race village". Na trgu će se tako naći svi pripadajući sadržaji, kao što su Bike depo, Bike servis, bike wash, Press zona, suci, doping kontrola i naravno pobjednički podij.

Dakle cilj je ove godine na novoj lokaciji, dok je start koji će se održati u 10:45 h u Loparu, ostao nepromijenjen. Dakle natjecatelje ponovno očekuje posebnost u svijetu MTB utrkivanja, a to je start sa trajekta.

Rapsku etapu ukupne dužine 76 km i 1250 m ukupnog uspona, ponovno će kao i svake godine krasiti jedinstvena raznolikost krajolika, prirode i terena, što je prema riječima organizatora moguće doživjeti samo na etapi na Rabu.

Još jedna posebnost, koju ne smijemo zaboraviti, i vrijedi ju svakako istaknuti, je ta da je etapa na Rabu jedina koju je organizator, u smislu logističkih poslova postavljanja i označavanja staze, i to upravo u godini kada je utrka ušla pod okrilje IRON MAN-a, odnosno u trenutku kada su očekivanja na najvišem nivou, odlučio odraditi s lokalnim partnerom. Naravno riječ je o vrijednim članovima Biciklističkog kluba Mag Rab, koji već neko vrijeme čiste i pripremaju staze, a uskoro kreću i sa označavanjem.

__________
Izvor: rabdanas.com
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram