LABIN – Poticaji za ugradnju solarne elektrane na obiteljske kuće „planuli“ u rekordnom roku

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 23.03.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

U manje od mjesec dana, kako se i očekivalo, „planuo“ je osigurani iznos za potpore građanima Labina pri izradi projekta ili ugradnje sunčanih elektrana na obiteljske kuće. Zanimljivo je kako je iznos koji je bio osiguran čak triput veći nego iznos u prošloj godini.

 

Primjer Labina pokazao je kako je upravo ovaj poziv jedan od trenutno najzanimljivijih i najtraženijih.

Naime, koncem prošloga tjedna odobreno je još nekoliko potpora, ukupno njih petnaest te su time iskorištena sva sredstva po ovom pozivu, točnije iznos od 19.832,27 eura.

 

Podijeljeno ukupno 15 potpora, 14 u maksimalnom iznosu

Prema riječima labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića, od petnaest odobrenih potpora, njih čak četrnaest odobrene su u maksimalnom iznosu od 1400 eura i tiču se radova odnosno ugradnje solarnih panela.

„Tema je to kojoj se mnogo razgovara i koja se svakodnevno sve više razvija, a naši su građani pokazali koliko promišljaju na jedan održiv i dugoročan način te shvaćaju potrebu za ovakvim vidom ulaganja. Ovim javnim pozivom dodatno smo olakšali našim građanima i zasigurno nastavljamo u ovakvom smjeru i razvijanju dodatnih mjera i politika koje se tiču obnovljivih izvora energije i zelenih politika“ – istaknuo je labinski gradonačelnik Valter Glavičić

 

Sredstva su iskorištena u rekordnom roku

Podsjetimo, ovim pozivom građani Labina su mogli ostvariti do 50% vrijednosti  iznosa troška izrade glavnog elektrotehničkog projekta, troška opreme i radova za sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima. Izražen je iznos bez PDV-a, maksimalno do 1.400,00 EUR po korisniku.

Interes je od prvog trenutka i objave poziva bio velik te su sredstva iskorištena u rekordnom roku od nepunih mjesec dana.

JAVNI POZIV – Labin za sunčane elektrane obiteljima daje tri puta više novaca nego prošle godine

 

 

_______________

Autor: 5portal.hr

Fotografija: Eszter Naujoks via Unsplash