Na otoku Hvaru od 10. – 12. lipnja održan je terenski stručni skup učitelja i nastavnika geografije Splitsko-dalmatinske županije

U hotelu Hvar Places Valamar u Starom Gradu smjestilo se 40-ak učitelja i nastavnika geografije, a stručno-predavački dio održan je u konferencijskim prostorima hotela – prenosi LAG – FLAG Škoji

 

Lokalna razvojna strategija

Ugovoreni izrađivač lokalne razvojne strategije razvoja za novo razdoblje, 2023.-2027., g. Antonio Morić-Španić, mag. geografije, ispred naših dviju organizacija LAG-a i FLAG-a Škoji, predstavio je nazočnim učiteljima i nastavnicima geografije koncept i strukturu organizacija LAG-a i FLAG-a. Istaknuo značaj, ulogu i doprinos LAG-a i FLAG-a Škoji razvoju civilnog društva i gospodarskog razvoja otoka Hvara, Šolte i Visa od 2014. godine do danas.

Kako su nastavnici u okviru terenskog obilaska posjetili ruralni dio zapadnog dijela otoka Hvara, iz vlastitog su se iskustva mogli uvjeriti u učinkovitost i doprinos (F)LAG-ovih ulaganja. Ponajviše ih se dojmio kontinuitet provedbe Festivala levande u Velom Grablju, koje prema posljednjem popisu stanovništva (velikim dijelom i zbog toga) bilježi značajan demografski porast (sa 7 na 19 stanovnika).

Povratni dojmovi kolega geografa su izuzetno pozitivni i izrazili su želju za nastavkom suradnje na nekom od nadolazećih stručnih skupova koji će se u budućnosti održati na Šolti i Visu.

 

__________
Izvor: LAG – FLAG Škoji
Naslovna fotografija: Pixabay