LASTOVO – Ekološka akcija Think green

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 11.09.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Ronilački klub Roniti se mora već deset godina organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske

Think green akcije osim čišćenja djeluju i edukativno te se podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša. Nakon niza prethodno uspješno održanih ekoloških akcija, članovi Ronilačkog kluba Roniti se mora – Zagreb i RK Roniti se mora – Šibenik još će jednom podići svoju zastavu Think Green, 11. rujna na Lastovskom otočju gdje će se čistiti mjesto Ubli, Pasadur, Kamp Zaglav i otok Mrčara.

.
Svi koji se žele pridružiti su pozvani!

40 ronilaca volontera u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, C.I.O.S. grupacijom, National Geographic Hrvatska, PP Lastovsko otočje, TZ Lastovo, Jadrolinija, Mares, Garmin, Jamnica, Pivovara Medvedgrad, Klara, Sixt, Hotel Solitudo, Morski.hr te Scubalife prionut će vrijedno na čišćenje podmorja na sada već svoju 23. volontersku ronilačku ekološku akciju Think Green – Lastovo.

Kao dugogodišnji partner projekta Think Green, C.I.O.S. Grupacija pruža cjelovitu logističku podršku te osigurava propisanu obradu svih vrsta otpada sakupljenih tijekom ekoloških akcija.

.
Program održavanja 23. ekološke akcije Think Green – Lastovo 2021

Program ekološke akcije:

  • 11.09. subota – službeno otvorenje 23. ekološke akcije u 10:30h
  • službeno fotografiranje
  • podjela zahvalnica svim sudionicima
  • prvi zaron 11:30 – 13:00h
  • drugi zaron 16:00h – 17:30h

Pozivani su svi zainteresirani i zaljubljenici u ekologiju koji se nađu na području Lastovskog otočja da se priključe i pomognu u ovoj velikoj ekološkoj akciji.

Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.