UŠTEDI ENERGIJU
July 9, 2017

Ljetna škola tranzicijske pravde i politike sjećanja - Cres 2017.

U prostoru Osnovne škole Frane Petrića u Cresu otvorena je peta po redu Ljetna škola tranzicijske pravde i politike sjećanja.

Iza ovog se naziva krije skup studenata, njih dvadesetak iz različitih krajeva svijeta - zastupljeno je šest europskih zemalja, te SAD, Libija i Brazil - koji zajedno priređuju Filozofski fakultet u sklopu Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Groningenu (Nizozemska), Montclair State University iz New Jerseyja (SAD), te Pomona College iz Claremonta u Kaliforniji (SAD).

Na desetodnevnom su programu predavanja, rasprave i projekcije dokumentarnih filmova, a ovogodišnje su teme uvod u tranzicijsku pravdu, međunarodno kazneno pravo, kulturalno pamćenje i komemorativne prakse, digitalna humanistika, te predstavljanje Rijeke kao Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu.

Na otvaranju su goste pozdravili Josip Pope, ravnatelj OŠ Frane Petrića, te creski dogradonačelnik Marin Gregorović.

Organizatori sa zanimanjem prate obnovu i stavljanje u funkciju creske palače Moise, koja bi dugoročno trebala postati mjesto održavanja ovakvih i sličnih događaja.

Izvor: otoci.net

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram