Skupština je održana u maloj vijećnici u Krku (Image by Klaus Stebani from Pixabay)

Lokalna akcijska grupa “Kvarnerski otoci” održala je svoju 3. Skupštinu u Krku, 21. rujna 2023. godine i pritom usvojila Lokalnu razvojnu strategiju 2023. 2027.

Sastanak je okupio članove LAG-a iz različitih sektora te je iznjedrio niz važnih odluka i planova za naredno razdoblje.

Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bila je prezentacija Lokalne razvojne strategije (LRS) za razdoblje 2023. – 2027.

Konzultant Danijel Bertović predstavio je detaljan plan koji je obuhvatio ciljeve i prioritete za razvoj otočkog područja.

Ciljevi uključuju podršku održivom dohotku poljoprivrednih gospodarstava, jačanje konkurentnosti i tržišne orijentacije, poboljšanje infrastrukture u ruralnim područjima te podršku lokalnim inicijativama i kapacitetima za provedbu ovih ciljeva.

Članovi LAG-a su nakon živahne rasprave jednoglasno prihvatili LRS, ističući važnost fokusiranja na održivi razvoj i poticanje lokalnih inicijativa.

LAG Kvarnerski otoci također je utvrdio obuhvat svog područja djelovanja

To će omogućiti precizno usmjeravanje sredstava prema projektima koji će potaknuti gospodarski razvoj i poboljšati kvalitetu života na otocima. Ova odluka pomoći će osigurati da se resursi usmjere tamo gdje su najpotrebniji.

Na kraju sastanka, članovi su imali priliku iznijeti svoje prijedloge i postaviti pitanja tijekom dijela “Razno”. Predsjednik LAG-a, gospodin Zdenko Kirinčić, pozvao je prisutne da se aktivno uključe u rad LAG-a. Izrazio je svoju nadu da će njihova suradnja doprinijeti boljitku otočkog područja.

Skupština LAG-a “Kvarnerski otoci” zaključena je uspješno, a članovi su izrazili optimizam u vezi s budućim projektima koji će pridonijeti razvoju ovog otočkog područja.

Izvor: LAG “KVARNERSKI OTOCI”