LOŠINJ – Predstavljanje knjige »Pustolovine Tizi Enili

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 16.08.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Damir Hoyka je predstavio knjigu »Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment« lošinjskoj publici, na ljetnoj pozornici Gradske knjižnice i čitaonice

.

S porukom da bi škola mogla biti bolja, okrenutija dobrobiti čovječanstva i zaštiti okoliša, u svijet književnosti za djecu stupio je poznati fotograf Damir Hoyka, osmislivši lik djevojčice Tizi Enili i podarivši joj život junakinje romana za djecu.

Kako je kazao, inspiraciju za ovakve teme počeo je prikupljati još za vlastitih školskih dana, a nastavio za školovanja svojih triju kćeri.

Istaknuo je da se u književnosti poruka može prenijeti mnogo dublje, a čitatelju ostavlja veću mogućnost stvaranja vlastitih slika. Tako je i ova knjiga, radovima Nike Baruna ilustrirana tek toliko da se ne bi dogodilo da izostankom slika odbije mlade čitatelje

Pobornik je teze da bi u školi djeca trebala biti dodatno motivirana i usmjeravana za područja u kojima pokazuju natprosječnu sposobnost, što bi rezultiralo društvom s većim brojem stručnjaka za pojedina područja.

Predstavljanje je vodila Armida Vlašić, ravnateljica knjižnice, no dobar dio protekao je u autorovom dijalogu s najmlađim posjetiteljima.

 

 

__________
Izvor: novilist.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.