UŠTEDI ENERGIJU
November 13, 2020

MALI LOŠINJ - Priznanje za odgovorno upravljanje turizmom

Mali Lošinj dobio priznanje za odgovorno upravljanje turizmom! Organizacija Responsible Tourism Partnership već godinama u sklopu svjetskog turističkog sajma u Londonu dodjeljuje WTM Responsible Tourism Awards (Nagrade za odgovorni turizam).

 

Među istaknutima ove godine našla se i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja zbog odgovora na izazove uzrokovane virusom COVID-19. Pohvaljena je zbog protokola koji je Turistička zajednica grada Malog Lošinja, u suradnji s Gradom Malim Lošinjem, Epidemiološkom službom i ostalim dionicima u destinaciji, osmislila u slučaju sumnje na zarazu COVID-19. Plan predviđa svojevrsnu „Policu osiguranja“, odnosno, novčanu naknadu štete za iznajmljivače privatnog smještaja i troškove samoizolacije gosta, brzu koordinaciju vlasti u slučaju sumnje na zarazu, kao i siguran povratak u matičnu zemlju.

Osim spomenutog, priznanje je dodijeljeno i zbog jedinstvene FERRY FREE akcije u kojoj su sudjelovali svi – od velikih turističkih organizacija do malih iznajmljivača. Svi gosti koji su u rujnu boravili na otoku Lošinju dulje od 7 noći u komercijalnim smještajnim kapacitetima dobili su umanjenje završnog računa smještaja u vrijednosti povratne trajektne karte.

Ove se godine, zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, dodjela održala online te se i sam sajam od 9. do 11.11. održava virtualno, prvi put nakon 40 godina. Potaknuti situacijom, suci su odlučili pohvaliti tvrtke i odredišta koja preuzimaju odgovornost i baviti se globalnim izazovom COVID-19 te istaknuti tvrtke i odredišta koji su preuzeli odgovornost i pozabavili se mnogim izazovima ove pandemije.

“ Odgovorni turizam je ono što zajednički radimo u destinaciji kako bismo ostvarili cilj. Izraz „održivo“ se prečesto koristi samo u apstraktnom smislu. Održivost je ambicija, a odgovornost zahtijeva da pokažemo što radimo kako bismo turizam učinili boljim i da budemo transparentniji u onome što postižemo, zajedno.“ – Istaknuo je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja
Turistička zajednica Grada Malog Lošinja prepoznata je kao donositelj promjena koji vodi k tome da turizam učini održivijim preuzimajući odgovornost za smanjenje negativnih i povećanje pozitivnih utjecaja turizma.

 

 

__________

Izvor: menu.hr

Naslovna fotografija: unsplash.com

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram