Ministarstvo objavilo javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod

Objavio: Pokret Otoka - 24.01.2024. - Vrijeme čitanja: 1min

Zahtjevi se zaprimaju  do 31. listopada 2024. godine, a Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“  dodjeljuje se otočnim proizvodima i nematerijalnom dobru u svrhu očuvanja otočne tradicije i identiteta.

O  podnesenom zahtjevu  Ministarstvo donosi rješenje u upravnom postupku na temelju prijedloga stručnog povjerenstva. Otočnom subjektu rješenje o dodjeli oznake „Hrvatski otočni proizvod“ izdaje se na rok od pet godina. Pozivaju se svi otočni subjekti kojima istječu ili su istekli ugovori o dodjeli prava označavanja kao i svi drugi zainteresirani otočni subjekti da svoje otočne proizvode prijave na ovaj Javni poziv.

Evidencija otočnih subjekata odnosno otočnih proizvoda s važećom oznakom  dostupna je na  sljedećoj poveznici:  https://razvoj.gov.hr/o-ministarstvu/djelokrug-1939/otoci/hrvatski-otocni-proizvod/133

Prijavite se preko poveznica i zahtjeva na stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU – https://razvoj.gov.hr/o-ministarstvu/djelokrug-1939/otoci/hrvatski-otocni-proizvod/javni-poziv-za-dodjelu-oznake-hop-4707/4707.

Izvor: morski.hr

Fotografija: Youtube/MRRFEU