Na proteklom 57. izdanju Splitskog festivala među ostalim izvođačima slavili su i šoltani okupljeni u bend Mjesni odbor sa svojim novim ljetnim hitom “Rose”. Davne 2009. godine počeli su vježbati u goripojskoj staroj skuli, a njihov otočni miks sadrži tragove rocka, funka, psiha, disca, reggaea i bluesa, sve na šoltanskoj čakavici.

Nakon ovog uspjeha razgovarali smo s voditeljem benda, ali i glavnim “krivcem” za stihove pjesama Mjesnog odbora, Sinišom Garbinom iz Gornjeg sela na Šolti koji se zbog posla i obitelji nedavno morao otok zamijeniti Splitom. Ipak svaki svoj slobodan trenutak nastoji provesti na najdražem škoju pa smo ga i za ovaj kratki intervju uhvatili upravo na trajektu za Šoltu.

Upitali smo Sinišu kako se osjeća i koji su planovi za dalje:

“Nakon neočekivane pobjede i osvajanja druge nagrade publike osjećam se odlično. Nismo se nadali ničemu, a ispalo je super. Planiramo nastaviti raditi na trećem albumu koji će se zvati Dark side of Bevanda i naravno svirati koliko god možemo. Naš prvi sljedeći nastup upravo je na Šolti 29.07. u sklopu tradicionalnog Potezanja mrduje. Nakon toga slijede Hvar, Drniš, Solin… a više o našim ljetnim nastupima pratite na službenoj Facebook stranici Mjesnog odbora! Alaaaaa vidimo se ovo lito 🙂 .”

 

Ovaj poznati otočki bend do danas bilježi brojna postignuća – objavljena 2 albuma, snimljeni spotovi, osvojena prva mjesta radijskih top-lista i hitovi tjedna od Dubrovnika do Istre, brojne svirke na otocima i na kopnu, veliki broj fanova, preko 955 tisuća pregleda na YouTubeu… Do danas je jedna od najpoznatijih njihovih pjesama uvjerljivo bila “Mande, Mande”, no sigurni smo da će “Rose” ovo ljeto zavladati svim radio postajama te da će mnogi plesati uz otočke ritmove:

U intervjuu za Slobodnu 2012. godine izjavili su da “sanjaju turneju – četiri benda na četiri škoja. Žan i Mazguni, Gego, Kopito i Mjesni odbor na Braču, Hvaru, Visu i Šolti. Svi smo isti đir a opet različiti, nema poklapanja i zavisti, dapače, s njima smo i zavoljeli otočni val. Moramo se držat zajedno.”

S obzirom da do danas ova turneja nije zaživjela nadamo se da će Pokret otoka uspjeti s otočkim bendovima ostvariti ovaj san i da ćemo već sljedeće ljeto zajedno plesati po otocima.