UŠTEDI ENERGIJU
October 4, 2016

Mladi i donositelji odluka s otoka na Korčuli uče o strukturiranom dijalogu

Tijekom 30. rujna i 01. listopada 2016. god. u Veloj Luci na otoku Korčuli održana je konferencija Strukturirani otoci čiji sudionici su bili predstavnici mladih i donositelja odluka s otočnih područja u Republici Hrvatskoj.
Projekt „Strukturirani otoci“ provodi Udruga Delta u suradnji s partnerima NUM Fabrika ideja Svjetski savez mladih HrvatskeKlub spasilaca na vodama Karlovac i Mreža mladih Hrvatske u razdoblju od 01. lipnja – 31. prosinca 2016. godine. Podršku projektu pružili su Općina Omišalj, Grad Lošinj i Grad Zadar, te Info Zona iz Splita.
Projekt se provodi u okviru Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika, aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS+ programa. Financijsku podršku za provedbu projekta pružaju Agencija za mobilnost i programe EU i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Ovaj projekt ima za cilj ojačati suradnju između mladih i donositelja odluka kao i potaknuti mlade na uključivanje u procese donošenja odluka.

Konferenciji su prisustvovali mladi sa 8 otoka

Konferencija je okupila 40 sudionika (30 mladih i 10 donositelja odluka) s različitih otoka u Hrvatskoj. Sudionici su imali prilike upoznati se s procesom strukturiranog dijaloga, raditi na umrežavanju, podijeliti svoja iskustva i sudjelovati u interaktivnim radionicama tijekom kojih su radili na pronalasku adekvatnih rješenja za ključne probleme mladih u njihovim zajednicama.
Tijek konferencije popraćen je snimanjem iz čega će proizaći kratki dokumentarni film. Također, u izradi je priručnik u obliku stripa na temu „Mogućnosti primjene strukturiranog dijaloga na lokalnoj, otočnoj razini“ kao materijal za širenje rezultata. Projekt se nastavlja održavanjem sastanaka tijekom mjeseca listopada i studenog na 4 hrvatska otoka, koji su za to iskazali interes. Tijekom sastanaka, sudionici će imati prilike, uz stručnu podršku, izrađivati planove za suradnju s lokalnom zajednicom.
Galeriju fotografija sa konferencije možete pronaći na slijedećem linku: https://www.facebook.com/delta.udruga/

Izvor: Udruga Delta

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram