MLJET: Još jedan uspješan sajam domaćih proizvoda

Objavio: Martin Tuđen - 11.07.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

U Babinom Polju, održao se drugi po redu sajam domaćih proizvoda. Na njemu su se promovirali hrvatski proizvodi manjih proizvođača.

Prije nekoliko dana, na portalu smo obavijestili o, sada već tradicionalnom, Mljetskom sajmu domaćih proizvoda. Sajam je sada uspješno završen, a cilj mu je bio promovirati hrvatske proizvode te podržati male proizvođače.

Na sajmu je sudjelovalo jedanaest obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-a) s otoka Mljeta i drugih dijelova Hrvatske. Posjetitelji su imali priliku kušati i kupiti raznovrsne proizvode, uključujući med, vino, maslinovo ulje, sir, pršut, prirodne sokove i čajeve, likere te prerađevine od voća i bilja.

Dio sajma bila je i Mala otočna biblioteka koja je organizirala aktivnosti za djecu, obogaćujući ponudu događanja. Poseban dio programa bio je koncert glazbenog sastava Cover page, koji je održan u subotu, 6. srpnja.

Organizatori sajma posebno se zahvaljuju “Ligi protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet” i “Komunalnom Mljet” na pomoći u organizaciji i provedbi događaja. Također, zahvale upućuju svim posjetiteljima koji su svojim dolaskom i kupnjom podržali sajam i vrijedne izlagače. Posebna zahvala ide svim izlagačima koji su se odazvali pozivu, jer bez njih sajam ne bi bio moguć.

Mljetski sajam domaćih proizvoda nastavlja rasti i doprinositi očuvanju i promociji lokalnih tradicija i proizvoda. S nestrpljenjem očekujemo njegovo iduće izdanje!

______________________________________

Izvor i naslovna fotografija: Turistička zajednica Općine Mljet