Kada se male ruke slože, sve se može, upravo to bi mogao biti slogan za suradnju kakva se dogodila na Mljetu.

Priču je pokrenula jedna umjetnica, pisalo se do sada puno o njenim inozemnim uspjesima, New York City fashion weeku, sponzorstvu VIMA-e u Kulala Lumpuru, a gotovo već dvije godine njeno ime se spominje u kontekstu promoviranja i djelovanja na otoku Mljetu.

Kako se od preseljenja na Mljet posvetila ekologiji, djelovanju u lokalnoj zajednici u projektima koji povezuju modu, ekologiju, održivi razvoj i reciklažu kao stil života, svojevrsna kruna dogodila se prije par dana pokretnjem ekološke proizvodnje kozmetičkih proizvoda upravo na otoku Mljetu, brand je nazvan Tvornica snova, i ostvarenje je njenih snova.

Upravo priča s pokretanjem ekološke proizvodnje kozmetike, povezala je Điva Marketa načelnika Općine Mljet, Direktora Nacionalnog Parka Mljet Iva Sršena, direktora Komunalnog Mljet Dragana Medana i Milenu Ulić.

Dogovorena je međusobna suradnja, te zajedničko djelovanje kako bi što bolje priča o Mljetu zajedničkim snagama otišla prema van, kako bi se pokazalo koliko je bitna potpora svih struktura zajednica kako bi projekti, kakav je ovaj bila realizirana, i da se konačno i ostalim otocima ali i ostalim djelovima Hrvatske koji su izolirani pokazalo kako mladi ostaju, kako ih se može zadržati, samo ako svi djeluju zajedničkim snagama.

Ovo je jedna divna priča o zajedničkom djelovanju, na dobrobit svima, cijelom otoku, koja još jednom dokazuje da treba s drugima tražiti ono što nas spaja a ne razdvaja – stoji u dopisu s Mljeta.

IZVOR : dubrovniknet