UŠTEDI ENERGIJU
May 19, 2023

MLJET - Na dvije lokacije postavljene fontane s pitkom vodom

Na području NP Mljet postavljene su fontane za vodu s pitkom, ohlađenom vodom. Fontane su postavljene na Pristaništu i parkiralištu Vrbovica u sklopu projekta "No plastic"

 

Nastavlja se suradnja Nacionalnog parka Mljet s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za manje plastičnog otpada.

NP Mljet je svjestan globalnih problema koje uzrokuje široko korištenje jednokratne plastične ambalaže. Ulaže značajan trud u saniranje posljedica kroz čišćenje priobalja i podmorja od doplutalog otpada kontinuirano tijekom cijele godine.

Tome značajno pridonose razne volonterske aktivnosti koje Ustanova organizira i potiče. Edukacija najmlađih i osvještavanje posjetitelja ovom problemu je također stalna aktivnost.

 

 

Besplatno nadopunite svježu vodu za piće

U sklopu navedenog, na području Parka su osigurane lokacije na kojima se besplatno može nadopuniti svježa ohlađena voda za piće.

Nove fontane su postavljene na Pristaništu i parkiralištu Vrbovica.

Financirane su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz projekt "NO Plastic", koji je jedan u nizu projekata kojima Fond prati rad zaštićenih područja Parkova Hrvatske.

 

 

______________

Autor: dubrovackidnevnik.net.hr

Fotografije: dubrovackidnevnik.net.hr

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram