U nacionalnom parku Mljet, na vrhovima Montokuc i Veliki Planjak, postavljeni su sandučići s upisnim knjigama za planinare

HGSS i rendžeri Nacionalnog parka Mljet postavili su sandučiće s upisnim knjigama za planinare na najposjećenijim vrhovima u NP Mljet. Uskoro će biti postavljen i na najviši vrh otoka, 514m visok Veliki grad – prenosi dubrovackidnevnik.net.hr

 

Sandučići s upisnim knjigama za planinare

Suradnja s Hrvatskom gorskom službom spašavanja na Mljetu traje već duži niz godina. Ona je formalizirana kroz zajednički EU projekt kojem je bio cilj poboljšanje posjetiteljske infrastrukture i sigurnosti posjetitelja patnera NP Mljet, TZ Mljet i Deša, kojom je opremljena ispostava HGSS-a. Prostorije za ispostavu je osigurala Općina Mljet.

Samo na području NP Mljet postoji preko 200 km pješačkih i planinarskih staza, a posjetiteljska sezona poslijednjih godina započinje već u ožujku i traje do kraja listopada. Izvan ljetnih mjeseci većina posjetitelja upravo su aktivni zaljubljenici u prirodu našeg najzelenijeg i jednog od najbrdovitijih otoka. Dežurstvo timova HGSS-a na Mljetu regulirano je ugovorom između JU NP Mljet i HGSS-a i traje o početka lipnja do kraja rujna.

 

Mljet Trail 2022.

Ovogodišnje aktivnosti dežurstva u NP Mljet završit će 8. listopada utrkom Mljet Trail.

Utrka će u 3 kategorije (6 km, 13 km i 23 km) povezati najatraktivnije staze i vidikovce nacionalnog parka, s visinskim razlikama od 197m, 527m i 841 m.

Prijave sudionika za Mljet Trail su otvorene, a više o utrci se može saznati na POVEZNICI.

 

__________
Izvor: dubrovackidnevnik.net.hr
Naslovna fotografija: Pixabay