UŠTEDI ENERGIJU
September 4, 2022

MOLAT - Bogat program udruge Žaruljica u obnovljenoj zapuntelskoj školi

Mala udruga Žaruljica iz Zagreba u napuštenoj pa obnovljenoj zapuntelskoj školi pokreće velike ekološke i kreativne radionice i akcije

Nakon zadarskih i zagrebačkih izviđača koji su čistili plaže na otoku, od 15. srpnja pa do početka kolovoza, zapuntelsko je ljeto bilo obogaćeno likovnom kolonijom i dramskim radionicama - piše Dina Popović u ime udruge Žaruljica.

.
Glina, Linorez i izložba dječjih radova

Prvo je na otok stigao umjetnik iz Zadra, Dino Colić koji je kroz tjedan dana organizirao ujutro i navečer likovne radionice za djecu. Djeca su sama istraživala, pronalazila zanimljive prikaze motiva iz mora i divljine. Voditelj radionice nastojao je kod djece stvoriti osobni doživljaj, probuditi asocijacije na ono što ih podsjeća i kako nešto vide.
.

294126193_791510195347353_3019864834620263026_n
foto: Udruga žaruljica

Koristile su se razne tehnike, radili motivi u glini, izrada vitraja, linorez. Djeca su slikala morski život i dijelove sela i samog otoka Molata, a na kraju je napravljena i završna izložba svih dječjih radova.

Fotogaleriju i više informacija pronađite na Zapuntelsko ljeto 2022. - otočka likovna kolonija - Žaruljica (udruga-zaruljica.hr)

.
Predstava ''Zapuntelsko lito (2022.)'' do suza je nasmijala sve okupljene

Nakon likovnih uslijedile su dramske radionice s uvodnom predstavom Natalije Pećarine i njezinog funkcionalnog kazališta, zatim su djeca napravila autorsku predstavu, sve sama osmislila da bi na kraju radionice izvela predstavu na otvorenom, u dvorištu škole, za sve zainteresirane.
.

297607802_641153970312608_235690983973950153_n
foto: udruga Žaruljica

.
Glumom su se djeca, na kazališnim daskama molatske škole, opuštala za vrijeme ljetne žege, a vrijedan je rad na probama rezultirao prezabavnom predstavom Zapuntelsko lito (2022.) koja je nasmijala do suza sve okupljene. Više na Zapuntelsko ljeto 2022. - nezavisna ljetna škola i zapuntelsko kazalište - Žaruljica (udruga-zaruljica.hr)

Nakon radionica održana je još jedna ekološka akcija ronilačkog kluba sv.Roko iz Bibinja.

Tako je završilo zapuntelsko ljeto 2022., a iduće se godine, već u rano proljeće planiraju nove akcije i radionice.

________________
Izvor: Udruga Žaruljica
Naslovna fotografija: Udruga Žaruljica

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram