MOLAT – Udruga Žaruljica započinje projekt „Zapuntel – nezavisna ljetna škola“

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 23.02.2021. - Vrijeme čitanja: 3min

U sklopu projekta „Zapuntel – nezavisna ljetna škola“ ovog će se ljeta u mjestu Zapuntel na otoku Molatu održavati besplatne dramske radionice za djecu i kino pod zvijezdama, a oformit će se i mala knjižnica u prostoru škole, gdje će djeca moći posuđivati knjige i stripove…

Zagrebačka udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti ”Žaruljica” ovog će ljeta na otoku Molatu provesti niz aktivnosti za djecu i mlade, među kojima je i oformljavanje male knjižnice u prostoru škole.

Inicijatorica ove akcije je Dina Popović, predsjednica Udruge za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti ”Žaruljica”, koja se volonterskim radom bavi već dugi niz godina.

Projektu je podršku dao MO Zapuntel i predsjednik Žarko Martedić, a sufinancirat će se sredstvima Grada Zadra.

.
”Knjigu daruj i Zapuntel raduj!” – uključi se u akciju prikupljanja knjiga za otočku knjižnicu!

U projekt uspostave knjižnice na otoku zadarskog arhipelaga uključilo se i 16 knjižnica Grada Zagreba, u kojima do 15. ožujka traje projekt „Knjigu daruj i Zapuntel obraduj”. U knjižnicama se mogu donirati slikovnice i knjige za djecu svih uzrasta, od prve do osamnaeste godine. Knjiga ili slikovnica mora biti uredna i neoštećena, ne starija od 10 godina, a osim na hrvatskom, može biti i na bilo kojem stranom jeziku.

I ti daruj Molat: Javi se Udruzi Žaruljica putem facebook profila Žaruljica – udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti

Popis knjižnica u Zagrebu koje prihvaćaju donacije:

Dječja knjižnica Marina Držića, Gradska knjižnica – Odjel za djecu i mladež, Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice, Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva, Knjižnica Dubec, Knjižnica Jelkovec, Knjižnica Knežija, Knjižnica Marina Držića, Knjižnica Medveščak, Knjižnica Savica, Knjižnica Selčina, Knjižnica Sesvete, Knjižnica Staglišće, Knjižnica Tina Ujevića, Knjižnica Vladimira Nazora, Knjižnica Voltino.

.
Otkud ideja i što se sve još sprema?

Ideja Dine Popović proizašla je iz slučajnog posjeta otoku u koji se odmah zaljubila. Zaljubljivanje u hrvatske otoke mnogima je poznata priča, a još je ljepše kad iz te ljubavi nastanu aktivnosti koje unaprjeđuju život na otoku, posebice kada se radi o najmlađim uzrastima.
.

.
Osim revitalizacije nedavno obnovljene otočke škole koja je trenutno zatvorena, u suradnji s Udrugom Aurelia iz Zadra prijavljen je i projekt ”EcoSchool Molat”. Cilj projekta je pokrenuti centar ljetnih aktivnosti na Molatu, među kojima se nalaze edukacije i radionice s temama zaštite okoliša, te zimske radionice u Gradskoj knjižnici Zadar i prostoru Udruge Vestigium u Zagrebu.  Projekt ”EcoSchool Molat” prijavljen je na međunarodni EUKI natječaj koji raspisuje njemačko Ministarstva okoliša i očuvanja prirode. Također, na natječaj Grada Zadra prijavljen je i projekt za turnir u balama ”Čimprte”.

Dini želimo sreću u provedbi projekata, a malim Molaćanima veselo i edukativno ljeto.

__________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: Adriatic.hr