MURTER – Aktivnosti murterskih udruga

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 28.06.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Društveni centar Jedro iz Murtera objavio je godišnji kalendar aktivnosti nastao zajedničkim radom šest lokalnih udruga iz Murtera

.

Svi zainteresirani će idućih godinu dana moći sudjelovati u aktivnostima udruga s Murtera:  Argonauta, Latinsko idro, KUU Zaokret, Ogranak Matice hrvatske u Murteru, Murterske poklade te Dramski amateri Murter.  Sudjeluju također partneri i suradnici projekta Jedro financiranog iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

“Ovaj je kalendar nastao na način da su spomenute udruge, odnosno predstavnici svakog partnera i suradnika prezentirali svoj prijedlog godišnjih programa (koji je uključivao i online alternative u slučaju nemogućnosti održavanja aktivnosti zbog pandemijskih mjera), te su zajednički komentirali i usavršavali predloženo, od čega je nastao godišnji program Društvenog centra JEDRO, od lipnja 2021. do svibnja 2022. godine”, pojašnjavaju iz Jedra.

DC Jedro svečano je otvoren na adresi Butina 2 u Murteru prije mjesec dana, a cilj mu je proširenje raspona usluga od interesa za lokalnu zajednicu. Također i stvaranje preduvjeta za održivi društveno-razvojni rad sukladan potrebama današnjeg vremena. Ovaj će društveni centar povećati kvalitetu uvjeta rada lokalnih udruga i dalje ih kapacitirati što će za rezultat imati jačanje civilnog sektora u Općini Murter-Kornati.

Ukratko, ovaj kalendar doprinos je ponudi sadržaja provođenja kvalitetnog slobodnog vremena u Murteru, a što vas očekuje idućih godinu dana u DC Jedro možete pogledati na poveznici.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.