UŠTEDI ENERGIJU
April 24, 2022

MURTER - Argonautin projekt "Looking back – going forward"

U sklopu projekta udruge Argonauta "Looking back – going forward"mladi iz šest zemaljačistili Raduč

Čak 43 sudionika iz Španjolske, Italije, Makedonije, Hrvatske, Srbije i Turske borave u šibensko-kninskoj županiji na razmjeni mladih kroz projekt ‘Looking back – going forward’ u organizaciji Udruge Argonauta iz Murtera - prenosi murter-news.com

 

Looking back – going forward

Ovaj projekt za cilj ima oživjeti ideju suradnje, upoznavanja i međusobnog dijeljenja iskustava, povijesti, tradicija, običaja bez obzira na to otkuda dolazimo i kojim jezikom pričamo. Također, i pronalaženje mirnih rješenja sukoba, pristojne komunikacije, borbe protiv lažnih vijesti i jačanje suradnje za budućnost.

Najvažniji je ipak cilj izgradnja ‘mosta’ između prošlosti i budućnosti, shvaćanje besmisla prijašnjih sukoba kako bi nastavili biti nosioci mira u budućnosti, a sve to kroz zanimljive, zabavne i nekonvencionalne aktivnosti, team buliding i kulturne večeri.

 

Akcija čišćenja

Tako su posjetili Murter, zajedničkim snagama odradili akciju čišćenja na Raduču, razgledali misteriozne tunele te podijelili svoja znanja o Drugom svjetskom ratu i saznali nešto novo i poučno kroz razgovor sa Murterinima.

– Ideja ovog projekta je proizašla iz pomicanja stijena i razmišljanja da možemo koristiti istu stijenu da je bacimo jedni drugima ili da je iskoristimo za suradnju i zajednički gradnju mosta. Naši sudionici odlučuju se držati za ruke i zajedno raditi na izgradnji brigade iz prošlosti u bolju budućnost. Iako dolaze sa svih strana svijeta, iako ih razlikuju vjera, tradicija, jezik, kultura u svima njima postoji nešto više što ih veže… Što veže sve nas – kazali su iz Argonaute.

Za kraj projekta, sudionici su pripremili ‘Večer poezije i performansa’ u šibenskom klubu Azimut, a na taj će interesantan i emotivan način prezentirati zajedničke vrijednosti, prikupljena svjedočanstva, objekte i poruke ljubavi i mira.

__________
Izvor: murter-news.com
Naslovna fotografija: Pixabay.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram