UŠTEDI ENERGIJU
October 31, 2017

MURTER - Betina iznjedrila novu generaciju šalturica

U Betini je održana prva u najavljenom nizu radionica ili satova domaćinstva. Riječ je o jesenskom programu Muzeja betinske drvene brodogradnje koji već na samom početku nailazi na izvrstan odaziv i još bolje reakcije.

U ugodnom ambijentu Muzeja okupilo se 13 zainteresiranih žena iz Jezera, Murtera i Betine kako bi naučile nešto o strojnom šivanju odjeće. – A da prvo naučimo staviti konac na mašinu? – riječi su s kojima je radionica započela i nastavila se u izvrsnoj atmosferi.

Uz razgovor i smijeh već prvu večer savladale su osnove strojnog šivanja te naučile razlike između pojedinih strojeva i njihove namjene. Radionicu je obilježio veliki entuzijazam i dobra volja svih polaznica koja je postala još i veća nakon što su prvi puta sjele za šivači stroj.
– Na radionici smo za početak odlučili pokazati kako se rade neki osnovni popravci i prepravci različitih komada odjeće, poput porubljivanja hlača, prišivanja dugmadi i ušivanja patentnih zatvarača. Sve su to stvari koje nam trebaju u svakodnevnom životu – pojasnila nam je koncept voditeljica radionice Anđelina Jušić.
Radionice će se održavati svakog petka do početka adventa kada će se stečenim znanjima izrađivati ukrasi za božićni sajam u Betini i razni drugi ukrasni predmeti. Slijedećeg petka svaka polaznica će od kuće donijeti svoj šivaći stroj i započeti svoju karijeru šalturice, šnajderice ili krojačice.

 

Izvor: rudinapress.hr

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram