Za edukativnu stazu ‘Murterske vedute’ na Gradini razvojna agencija Šibensko-kninske županije nabavila je interpretacijsku opremu, točnije smjerokaze, toteme, interaktivne table, grafike i instalacije

Uz projekt HISTORIC i ova edukativna staza “Murterske vedute” će pridonijeti interpretaciji i predstavljanju bogate povijesti otoka Murtera i oživljavanju lokaliteta, a biti će postavljena i otvorena najkasnije do 15. lipnja – prenosi murter-news.com

– Poseban naglasak ovog projekta stavljen je na oživljavanje i opremanje mikro-turističkih destinacija. U cilju pružanja podrške lokalnim zajednicama u zaštiti i promicanju prirodne i kulturne baštine. Također, i hvatanju u koštac s utjecajem turizma – kažu iz Razvojne agencije te dodaju kako je oprema vrijedna oko 160 tisuća kuna. Oprema se financira iz prekograničnog projekta Razvojne agencije ŠKŽ ‘Take it Slow’.

 

Projekt HISTORIC

Podsjetimo, prije nekoliko godina na ovom području je uređena prva, i jedina u Hrvatskoj, arheološka plaža na temeljima antičkog lokaliteta Colentum. Godine 2019. u suradnji s Muzejom grada Šibenika na čelu s ravnateljem Željkom Krnčevićem i Općine Murter-Kornati započeo je i Projekt HISTORIC. I kroz taj projekt planira se urediti pomorska edukativna staza kao i ona na samoj plaži te će biti izrađen multimedijalni vodič s AR/VR tehnologijom. Biti će osnovan i PRODUCT CLUB koji će promovirati lokalne proizvođače, ugostitelje i turističke radnike na području naše Općine.

– Edukativna staza ‘Murterske vedute’ bit će postavljena i otvorena do početka sezone. Zahvalni smo Razvojnoj agenciji koja razumije potrebe brendiranja ovog lokaliteta. Vjerujemo da ćemo nekako u isto vijeme dovršiti i pomorsku edukativnu stazu. Kao i onu na samoj plaži tako da zaokružimo ovu priču – rekao je načelnik Turčinov i dodao kako će uskoro organizirati i akciju čišćenja, košnje i uređenja okoliša uz pomoć Udruga, volontera i djelatnika Općine i Murtele.

 

__________
Izvor: murter-news.com
Naslovna fotografija: Unsplash.