MURTER-KORNATI – Među prvih deset u Hrvatskoj po ulaganju u obrazovanje

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 06.12.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

od ukupno 428 općina u Hrvatskoj Općina Murter-Kornati po ulaganju u obrazovanje po glavi stanovnika zauzela je visoko deveto mjesto

Općina Murter-Kornati za obrazovanje izdvaja  3.851 kunu po glavi stanovnika te se na rang listi nalazi na devetom mjestu od ukupno 428 općina u Hrvatskoj, dva mjesta iza Općine Pirovac koja se nalazi na visokom sedmom mjestu – prenosi sibenski.slobodnadalmacija.hr.

.
U što ulaže Općina Murter-Kornati?

Općina Murter-Kornati ulaže značajna sredstva u predškolsko i školsko obrazovanje, a tu su i infrastrukturni projekti poput dječjeg vrtića. Bez ulaganja u obrazovanje otok bi se ugasio, što nam svakako nije u interesu – naglasio je Turčinov.

Osim besplatnih udžbenika, Općina sufinancira i nabavku radnih materijala te ostalih školskih potrepština. Financiraju se školski obroci za socijalno ugrožene učenike te se dodjeljuju stipendije za učenike srednjih škola i studenata.

– Svake godine dodjeljujemo 40 stipendija, 30 ih je studentskih u iznosu od 650 kuna. 10 stipendija u iznosu od 400 kuna odvajamo za naše učenike – naglasio je Turčinov.

.
Po ulaganjima u sport nalaze se na petom mjestu

Pohvalio se Turčinov i rezultatima kada je ulaganje u sport u pitanju.

– Moram napomenuti da smo Općina koja mnogo ulaže i u sport, gdje se nalazimo na petom mjestu kada je u pitanju ulaganje u taj sektor. Imamo nekoliko klubova iz različitih sportova, infrastruktura nam je obnovljena i svi preduvjeti za sportske aktivnosti su našim klubovima omogućene. Murter je prekrasno mjesto za život, ovo su mali ali značajni podaci koji to i potvrđuju – zaključio je načelnik Murtera.

__________
Izvor: sibenski.slobodnadalmacija.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.