UŠTEDI ENERGIJU
February 12, 2021

MURTER - "Lokalni proizvod za lokalni doživljaj"

Unutar Općine Murter Kornati djeluje i stvara velik broj malih proizvođača, od OPG-ova, obrtnika, udruga do kućnih radinosti. U svrhu podizanja svijesti kupnje lokalnog proizvoda kao načina poticanja lokalne ekonomije, TZO Murter Kornati kroz projekt „“Lokalni proizvod za lokalni doživljaj“, aktivira niz radnji kojima će objediniti sve potrebne korake kako bi upravo, mali, lokalni proizvođač bio istaknut na širem tržištu, čime ostvaruje veću zapaženost i bolju zaradu.

 

Projekt obuhvaća: izradu oznake visoke kvalitete za proizvod, objedinjenje lokalnih proizvođača, izradu turističke signalizacije na kojoj će biti istaknuti svi lokalni proizvođači, koji budu voljni i žele se priključiti ovom projektu.

Izradom posebnog QR koda, potencijalnim će kupcima na jednom mjestu biti dostupne dvojezično (hrvatski i engleski) sve informacije o proizvođačima i njihovim proizvodima. Tijekom ljetne sezone, lokalnim proizvođačima- dionicima projekta, osigurati prodajno mjesto na kojem će izlagati svoje proizvode.

U nedavno renoviranom prostorijama TZO Murter Kornati , organiziran je i već aktivan poseban izložbeni dio unutar kojeg se predstavljaju proizvodi svi zainteresiranih malih proizvođača registriranih unutar Općine Murter Kornati.

Uz sve to, u izradi je i posebna FB stranica, naziva “Lokalni proizvod za lokalni doživljaj/Murter Kornati“, u kojoj će svaki od lokalnih proizvođača biti predstavljen kroz svoj rad, te pojedinačnim fotografijama proizvoda.

Predan rad malih, lokalnih proizvođača treba posebno istaknuti, plasirati ga marketinški i uvrstiti ga u brendiranje mjesta, jer zaslužuju svu pozornost, a ne uspiju se dovoljno samostalno istaći u mnogobrojnoj ponudi na tržištu. Kroz svoj rad prirodne resurse pretvaraju u lokalne unikatne proizvode, spajaju tradiciju i moderno, kontinuirano svojom kreativnošću osvježavaju baštinu i čine ju bogatijom. Cilj je omogućiti im proboj na tržište, isticati prodaju upravo njihovih autohtonih proizvoda. Do sada u projekt su se uključili: OPG Šikić, Kućna radinost Teta Neda, OPG Turčinov i EcoEdu Media.

Pozivaju se i ostali OPG-ovi, kućne radinosti i udruge koji su registrirani na području Općina Murter Kornati, da se priključe ovom projektu, kako bi se čim prije oformila kompletna baza podataka koja je temelj za marketinške aktivnosti koja će svim dionicima donijeti zamjetno povećanje poslovanja. Sve informacije su dostupne pozivom ili osobnim dolaskom u ured TZO Murter Kornati.

 

 

__________

Izvor: www.morski.hr

Naslovna fotografija: www.pixabay.com

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram