UŠTEDI ENERGIJU
February 7, 2018

MURTER - Najbolji kartaši otoka su Murterini!

Na 21. turniru Briškula Betina 2018. sinoć je slavila murterska ekipa “Baćo” – među 20 ekipa i ukupno 59 igrača najbolji kartaši su Đino Talevski i Edi Mudronja.

– Osvojiti naslov šampiona u Betini nije lako, a još ga je teže braniti. No, karte su nas opet išle, pa ćemo imati priliku naslov braniti i dogodine. Evo, već sad se najavljujemo – rekao je Edi Muronja po završetku igre.

Za razliku od njegova kolege Turčinova, Talevski smatra da se titula šampiona lakše brani nego osvaja.

– Neke posebne tajne nema. Najvažniji su disciplina i upornost, pa će doći i dobre karte. No, što dulje igraš s istim igračima, malo po malo dokučiš njihov način razmišljanja, poznaš ih u glavu, pa ih je lakše dobiti – kaže Talevski.

Vrhunska organizacija i atmosfera

Ekipa Baćo puna je hvale za ovaj betinski turnir ili betinsku kartašku ligu. Po sudu Talevskog i Mudronje, riječ je o prestižnom susretu kartaša, vrhunske organizacije s najbrojnijim i najkvalitetnijim sudionicima ne samo na otoku, nego i mnogo šire.

S Talevskim i Mudronjom u ekipi je još i Krešimir Kovačev. U Betinu na kartanje, međutim, posljednjih mjesec danna Kovačev nije dolazio, pa ga nije bilo ni sinoć kada su se dijelile nagrade.

Drugo mjesto Briškule Betina 2018. osvojili su Kosmač iz Jezera, a treće Betinjani Runje i Miladin. Podijeljene su i utješne nagrade za najveće gubitnike, za najstariju i najmlađu ekipu, za žene… Beštimadur godine, međutim, ove godine nije  proglašen jer su kartaši ovdje postali ljubazni i fini.

 

 

_________
Izvor: rudinapress.hr
Fotografija: Rudinapress/H. Pavić

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram