UŠTEDI ENERGIJU
March 26, 2021

MURTER - Održana konferencija projekta Plava Eko-patrola

Održana završna konferencija projekta Plava Eko-patrola.

 

Projekt Plava Eko-patrola, nakon 22 mjeseca, uspješno je realiziran i priveden kraju, javljaju zadovoljni inicijatori iz Udruge Argonauta.

Uz njih kao nositelje, partneri na projektu su:

  • Općina Murter-Kornati,
  • Osnovna škola Murterski škoji-Murter
  • Lokalna akcijska grupa “More 249”

 

24. ožujka 2021. godine u Osnovnoj školi Murterski škoji u Murteru održana je završna konferencija projekta “Plava Eko-patrola – vannastavni edukacijski program za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije namijenjen osnovnim školama”.

Završnom konferencijom ukratko je predstavljen projekt od samog početka, istaknuti su glavni rezultati projekta te je zajednički oslikana Frendovska klupa koja će služiti kao stalni podsjetnik na projekt i važnost njegove održivosti.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici djece-patrolaša iz osnovnih škola koje su sudjelovale u provedbi projekta (OŠ Brodarica, OŠ Murterski škoji-Murter, OŠ Pirovac, OŠ Primošten, OŠ Rogoznica, OŠ Vjekoslav Kaleb-Tisno i OŠ Vodice), lokalni koordinatori koji su vodili djecu-patrolaše kroz edukativne radionice, ravnatelji uključenih škola te predstavnici roditelja i volontera na projektu.

Uz njih, na završnoj konferenciji sudjelovali su i predstavnici nositelja i partnera na projektu.

Nakon uvodne riječi domaćina, predstavljen je kratki film s presjekom cijelog projekta “Plava Eko-patrola”, a nakon čega su Luka Ježina kao predstavnik Općine Murter-Kornati i Ivana Finka, ravnateljica OŠ Murterski škoji, istaknuli značaj ovog projekta, kako za sam Murter i Šibensko-kninsku županiju, tako i za nove generacije ekopismene i o održivosti osviještene djece.

Krešimir Crljen, lokalni koordinator OŠ Primošten, podijelio je svoje iskustvo o provedbi projekta, naglasio oduševljenost djece s projektom te istaknuo njihovo željno iščekivanje za nastavkom aktivnosti opisanih u priručniku “Plava Eko-patrola”.

 

 

__________

Izvor: www.glasotoka.hr

Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram