Na regati Jedrima protiv droge tako će 50 posada u četvrtak isploviti iz murterske Marine Hramina.

Više od 500 jedriličara Lionsa iz Japana te Njemačke, Estonije, Albanije, Švedske i brojnih drugih europskih zemalja krenuli su put Hrvatske, a oni će u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska od 24. do 27. travnja sudjelovati na najvećoj ikad održanoj Lions regati na svijetu – piše šibenik.in.
.

Plovidbom kornatskim arhipelagom u svijet će poslati nezamislivu reklamu i najljepšu razglednicu Hrvatske u znaku sportskog druženja, zajedništva i međusobnog pomaganja.

Uz natjecateljski dio, sudionike očekuju i zabavne aktivnosti poput prezentacije jela iz krajeva odakle dolaze sudionici, kostimiranja brodskih posada, plesa, pjesme i veselog druženja. U suradnji i svesrdnom pomoći općine Murter Kornati, Turističke zajednice grada Murtera i lokalnih privrednika, na 21. Lions Regati Jedrima protiv droge predstavit će se i lokalni ugostitelji, vinari i OPG-ovi.
.

.
Tradicionalna humanitarna regata Jedrima protiv droge pravi je simbol prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima kojom je u proteklih 21. godinu prikupljeno više od 2.000.000 kuna i financirano 30 različitih udruga koje se bave prevencijom ovisnosti o drogama.

Ovogodišnjim sudjelovanjem više od 500 sudionika iz Japana, Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Francuske,  Italije, Libanona, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske, ova regata postaje najveći svjetski sportski skup sa humanitarnom svrhom  Lions Clubs International.

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Pod sloganom „Mi Služimo“ koji ujedinjuje Lionse cijeloga svijeta, Lionsi pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama i mijenjajući život na bolje, predani su zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini.

Lionsi Hrvatske organizirani u 59 klubova u svim većim mjestima u našoj zemlji sa 1230 članova svojim nesebičnim humanitarnim i volonterskim radom dali su i daju ogroman doprinos lokalnim zajednicama u kojima djeluju kroz pomaganje velikom broju škola, bolnica, udrugama slijepih, invalida kao i mnogobrojnim pojedincima u nevolji. U Hrvatskoj su do sada financirani brojni projekti kao što je Očna banka, Centar za obuku pasa vodiča Silver, obnova osnovnih škola u Gunji nakon poplave, bolnica za bolesti dišnih organa u Crikvenici i brojni drugi projekti.

_________
Izvor: šibenik.in
Naslovna fotografija: Lions Hrvatska