Od 3. do 5. lipnja, održan je drugi od dva vikend seminara u sklopu projekta „eMUlzija – energija mladih u lokalnoj zajednici“ financiranog iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Kao i na prvom vikend seminaru koji se održao u ožujku u selu Razvođe u Općini Promina, i na ovom je sudjelovalo istih 10 mladih od 15 do 20 godina starosti sa područja dvije općine; Murter-Kornati i Promina – prenosi udruga Argonauta.

 

eMUlzija

U ožujku su tako ovi mladi ljudi neformalnim metodama dolazili do ideja što bi oni mogli ponuditi i kakav projekt provesti odgovarajući na potrebe svojih lokalnih zajednica, uz stručno mentorstvo nositelja projekta Emulzija, udruge Argonauta. Na drugom su se susretu u Murteru dva mlada tima definitivno odlučila za po jednu ideju te detaljno raspisali projekte čija će provedba krenuti čim završi nastava i školske obaveze.

 

 

Tim iz Murtera odlučio se na ekološku temu projekta, a tim iz Promine na ponudu provođenja kvalitetnog slobodnog vremena za mlade u Općini Promina. Projektom „eMUlzija“ timovima je osiguran i određeni budžet za provedbu osmišljenih projekata.

Projekt „eMUlzija“ službeno završava zadnjim danom 2022. što znači da ćemo u Novu godinu ući bogatiji za dva projekta koja je pokrenula upravo energija mladih u svojim lokalnim zajednicama. Jako se veselimo provedbi i krajnjim rezultatima naših projektnih aktivnosti!

 

__________
Izvor: udruga Argonauta
Naslovna fotografija: udruga Argonauta