MURTER – Sporazum o udruživanju lokalnih TZ-a

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 07.06.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica s područja Murtera potpisan je još u srpnju 2020. godine

 

Nakon odobrenih novčanih sredstava Fonda za udružene turističke zajednice, prema sporazumu o udruživanju, četiri TZ-a s područja otoka Murtera – Betina, Murter-Kornati, Tisno i Jezera započinju zajedničku suradnju. Uskoro će prikazati i prvi promotivni turistički video spot ‘Four places, one soul’.

Ovo udruživanje prvo je ovakve vrste u Šibensko-kninskoj županiji, a nastavak je dosadašnje uspješne suradnje turističkih zajednica na otoku sa zajedničkim ciljem za uspješniju provedbu planiranih projekata koji se zbog nedovoljnih financijskih sredstava ranije nisu uspjeli ostvariti.

Murtersko lito, Festival slobodne glazbe, Garden festival, Regata Latinsko idro, Betinska regata, veslačke regate, Muzej betinske drvene brodogradnje, Jezerski dani mora su tek jedan mali dio već prepoznatih atrakcija na otoku. Ovim putem će na jednom mjestu, uz prirodne ljepote i gastro užitke, biti predstavljeni svim posjetiteljima.

– Nakon konačnog potpisivanja sporazuma dobili smo 120 tisuća kuna koje smo podijelili u četiri Turističke zajednice i tim sredstvima smo krenuli u izradu promo spota, koji je ujedno i prvi kao takav. Dalje smo najavili zajedničke aktivnosti koje se najviše vežu za intenzivnu promociju ove turističke destinacije i unaprjeđenje sadržaja i proizvoda za naše goste – kazala nam je inicijatorica ove suradnje i koordinator projekta Matea Bašić, direktorica TZ Općine Murter-Kornati.

Turističke zajednice Općina Murter-Kornati, Tisno, Jezera i Betina tako će izraditi zajedničke programe marketinških aktivnosti (nove brošure otoka, banke fotografija), zajedničke projekte očuvanja i promoviranja materijalne i nematerijalne kulturne baštine, očuvanja i promicanja prirodne baštine, provodit će zajedničke marketinške aktivnosti na temu lokalne gastronomije, ali i projekte aktivnog turizma kroz uređenje biciklističkih i pješačkih staza te organizacije raznih utrka.

Već ove godine, planiraju veliku izložbu fotografija Latinskog idra koja će ‘proputovati’ otok.

 

 

__________
Izvor: sibenskiportal.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.