NATJEČAJ – Projektni prijedlozi u okviru Programa jedinstvenog tržišta

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 17.12.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Europska komisija objavila je poziv na dostavu projektnih prijedloga namijenjenih malim i srednjim poduzećima u području turizma u okviru Programa jedinstvenog tržišta

Natječaj Programa jedinstvenog tržišta je otvoren do srijede 16. veljače 2022. do 17 sati. Predviđeno trajanje projekata je od 25 do 36 mjeseci – prenosi turizmoteka.hr

Natječaj je otvoren do srijede 16. veljače 2022. godine do 17 sati.

Predviđeno trajanje projekata je od 25 do 36 mjeseci. Ukupan proračun natječaja iznosi 12.420.000,00 eura dok potpora po pojedinom projektu iznosi između 900.000,00 i 1.200.000,00 eura.

Vodič za prijavitelje dostupan je na POVEZNICI.

 .
„Oporavak od COVID-19 kroz održivi rast turizma i potpora malim i srednjim poduzećima“

Cilj poziva „Oporavak od COVID-19 kroz održivi rast turizma i potpora malim i srednjim poduzećima“ je usmjeravanje oporavka turističkog ekosustava kroz potpore digitalnoj i zelenoj transformaciji turističkih tvrtki. Posebno malim i srednjim poduzećima kao i jačanje otpornosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u turizmu usvajanjem principa održivosti, inovacija i digitalizacije (npr. korištenje novih tehnologija, zelene nabave, korištenje podataka), stvaranje novih poslovnih modela baziranih na digitalizaciji, kružnom gospodarstvu, inspiriranih načelima klimatske neutralnosti, valorizacije biološke raznolikosti, društvene održivosti, poticanje prekogranične suradnje, učenje od drugih kroz primjere dobre prakse.

.
Tko se može javiti na poziv?

Na poziv se mogu javiti konzorciji od najmanje 5 i najviše 8 partnera iz 5 različitih prihvatljivih država koji će tijekom projekta poduprijeti najmanje 80 malih i srednjih poduzeća kroz sljedeće aktivnosti:

  • diseminacija i komunikacija projekta;
  • jačanje kapaciteta; izravna financijska potpora malim i srednjim poduzećima putem otvorenog poziva u obliku vaučera,
  • bespovratnim sredstvima i/ili paušalnim iznosima;
  • upravljanje projektima.

Više informacija o natječaju dostupno je na POVEZNICI.

 

__________
Izvor: turizmoteka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.