UŠTEDI ENERGIJU
April 3, 2019

“Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha” - Srednjoškolci, prijavite se na Ideju godine!

Ideja godine srednjoškolsko je natjecanje drugačije od ostalih. Ono što se traži na ovom natjecanju su inovativnost i kreativnost te malo poduzetničkog duha.

I u ovom VII. izdanju moto je “Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha”, a za pobjednike su pripremili vrijedne nagrade. Kako bi vas još više približili ideji vlastitog ostvarenja kao mladog poduzetnika, portal Srednja.hr popričao je s direktorom Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER Franom Šesnićem, koji je otkrio kako poduzetništvo izgleda izbliza i dao nekoliko savjeta mladim inovatorima.

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a glavni partner projekt je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su IN2 i Hrvatska zajednica županija, a prijatelj projekta Zicer. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook pageu Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr
.

Kako se prijaviti?

Na Ideju godine mogu se prijaviti srednjoškolci samostalno ili u timu do 3 člana. Ono što se prijavljuje i s čime se natječete je ideja i poslovni plan za razradu te ideje. Svaka prijavljena ideja mora imati mentora, profesora iz srednje škole. Rane prijave traju do 12. travnja, a ako nam do tada pošaljete prijavu, dobit ćete recenziju na projekt i priliku za popravak. Finalne prijave traju do 24 travnja . Sve ostalo što trebate znati o Ideji godine možete pogledati ovdje.

.
Finale Ideje godine održat će se 2. svibnja u prostorijama Effectus – Financije i pravo. U finale upada 10 najboljih prijavljenih ideja, a tamo ćete morati prezentirati razradu svoje ideje pred stručnim žirijem. Sastavljen od predstavnika partnera projekta, stručni žiri čine profesionalci u području poduzetništva i stvaranju projekata. Jedan od njih je i Frane Šesnić, s kojim su porazgovarali o Ideji godine.
.

Frane Šesnić: Do uspjeha se dolazi ustrajnim radom

On je direktor Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER u kojemu ideje postaju realnost. Naime, to je centar koji okuplja entuzijaste koji svojim inovacijama ulaze u svijet poduzetništva. Ovaj centar pruža svu podršku, od prostornog i tehničkog do mentorskog, a trenutno se kod njih razvija više od 100 start-up tvrtki. Više o ovome rekao je i sam Šesnić.
.

Zašto mislite da je ovaj projekt vrijedno podržati? Što vas je ponukalo da se priključite?

Prošle godine rado smo se odazvali pozivu za prijateljskom podrškom ovom natjecanju. Pobjednike smo ugostili u našem prostoru i objasnili im kako uz ZICER-ovu podršku lakše mogu razviti svoje inovacije. Izvrsno je kada čovjek u mladim godinama – već kroz srednju školu – počinje promišljati i živjeti poduzetništvo. U toj, još po mnogim parametrima neopterećenoj fazi života, kreativnost je ogromna.

Uspjeh ovisi o kvaliteti ideja, o prepoznavanju specifičnih potreba određene ciljne skupine i tehničkim mogućnostima realizacije zadanih ciljeva. Poduzetništvo je put učenja, put pokušaja i pogrešaka, put treniranja upornosti i izgradnje ustrajnosti u ostvarenju cilja koji često zahtjeva prilagodbu te prihvaćanje osobnih i poslovnih kompromisa.

Startupovi inkubirani u ZICER-u prolaze sve razvojne faze. Kad čovjek koji je već iskusio poduzetništvo, svoje znanje prenese na mlađeg kolegu, ta interakcija može biti neprocjenjiva. Ona često vrijeme razvoja može skratiti za par mjeseci. Zato će ZICER i ove godine rado ugostiti sve finaliste Ideje godine, prenijeti im znanja i omogućiti im da zavire iza vrata naših modularnih ureda i upoznaju startupove koji će im danas biti inspiracija, a sutra možda mentori, kolege i partneri u razvoju poduzetničkih rješenja.
.

Pobjednici Ideje godine kao jednu od nagrada dobit će ZICER-ovu mentorsku i edukacijsku podršku, a za one koji se odluče za ulazak u poduzetništvo i mogućnost ulaska u program inkubacije. Kako će to pridonijeti razvoju njihove ideje? Kako Zicer može pomoći mladim ekipama koje će se prijaviti?

ZICER mladim ekipama, ali i svima ostalima koji ulaze u poduzetništvo pruža cjelovitu i sveobuhvatnu podršku. Naše edukacije i savjetovanja usmjerena su unapređenju poduzetničkih kompetencija sadašnjih i potencijalnih zagrebačkih poduzetnika svih profila. Na njih fokus stavljamo kroz ZICER Plavi ured – Poduzetničkom centru grada Zagreba. Uz točne, razumljive i pravovremene informacije te stručnu podršku iz pravnog, računovodstvenog, financijskog i ostalih područja, ulazak u poduzetništvo je lakši!

Tekst u potpunosti pročitajte na SREDNJA.HR

_________
Izvor: Srednja.hr
Fotografija: Image by Gino Crescoli from Pixabay

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram