Očišćena uvala Elafita

Objavio: Pokret Otoka - 31.10.2023. - Vrijeme čitanja: 1min

Ekološki ronilački klub (ERK) “Leut” iz Blaca pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Republike Hrvatske proteklog je tjedna realizirao drugi po redu ekološki projekt “Uvale Elafita 2023.”

Prvi projekt ‘Korak prema nultom onečišćenju voda, zraka i tla’ je realiziran u Blacama, u lipnju ove godine uz suglasnost Srednje škole ‘Metković’.

Projekt ‘Uvale Elafita 2023.’ se provodio kroz tjedan dana, te su čišćene uvale otoka Koločep, Šipan i Jakljan – ukupno pet ronilačkih eko akcija u kojima su ronioci Leuta izvadili veliku količinu otpada te ga predali lokalnim komunalnim službama na zbrinjavanje.

Provođenje akcija je planirano u skladu s vremenskim uvjetima, prvenstveno imajući na umu sigurnost ronilaca, ali je unatoč kiši i olujnom jugu odrađen veliki posao.

Članovi ERK “Leut” žele zahvaliti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na pokroviteljstvu, Gradu Dubrovniku, lokalnim samoupravama i komunalnim službama, HRS-u na podršci, ERK “Periska” Ploče na pomoći u akcijama, te svim svojim donatorima.

Izvor: morski.hr

Fotografije: ERK Leut