Od 15. lipnja kreće prva brzobrodska linija koja povezuje Zadar i Rijeku s otocima!

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 30.05.2019. - Vrijeme čitanja: 2min

Od 15. lipnja pa do 15. rujna svaki dan prometovat će brzobrodska putnička linija na relaciji Rijeka – Zadar, te će povezivati otoke Krk, Rab i Pag. Ova nova linija sigurno će doprinijeti obogaćivanju turističke ponude Dalmacije i Kvarnera, ali i povezivanju otoka, jer otoci Krk, Rab i Pag na ovakav način nikad nisu bili povezani, niti međusobno niti s kopnom.
.

Nositelj ideje i pokretač linije je tvrtka GV Line Iadera iz Zadra sa višegodišnjim iskustvom u plovidbi na državnim linijama.
.

Direktor Dražen Montana je došao na ideju uslijed mnogobrojnih upita kako najbrže doći iz Zadra do Raba ili iz Zadra do Krka.

„Teško je na to odgovoriti, pogotovo kada ćete za takvo putovanje morati potrošiti cijeli dan. Nekada davno su postojale klasične brodske ili trajektne linije no, isplovljavalo se navečer, plovilo noću, a putovanje od Rijeke do Zadra je trajalo 8 sati. Brzobrodska linija nije postojala.Upravo je od te činjenice krenula ideja – ponovno morskim putem povezati Dalmaciju i Kvarner. Dakle, uvesti brzobrodsku liniju domaćem stanovništvu, a stranim gostima ponuditi ugodan i jednostavan način dolaska do željene destinacije na ruti. Osim toga, linija će obogatiti i turističku ponudu s obzirom da plovi svakodnevno u oba smjera, a pristaje i na našim prekrasnim otocima Krku, Rabu i Pagu, pa stoga nudi i mogućnost jednodnevnog posjeta nekoj od destinacija na ruti linije“ objašnjava Dražen Montana iz tvrtka GV Line Iadera.

Tako će se od Zadra do Rijeke, ili obratno, moći doći za samo 4 sata, dok će iz Rijeke do Krka trebati manje od sat vremena.

Broda Melita koji će povezivati spomenute destinacije može primiti 180 putnika u klimatiziranom prostoru, ponudom pića, besplatnim WiFI-om , a odlična vijest je i što se mogu prevesti i bicikli.
.

Linija će ploviti od 15. lipnja do 15. rujna

Linija će voziti svaki dan od 15.6. do 15.9. na relaciji Rijeka – Krk – Rab (Lopar) – Pag (Novalja) – Zadar te natrag. Linija je odlična i za jednodnevne izlete na Krk, Rab i Pag jer je povratak isti dan.

Raspored plovidbe kao i svi detalji nalaze se na web stranici GV Line Iadera Zadar .

___________
Izvor: hrturizam.hr
Fotografija: G&V Line Iadera

 

Tagovi: , , , ,