OGANJ 2024: Festival energije u permakulturi

Objavio: Martin Tuđen - 14.06.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Ove subote, 15. lipnja, održat će se festival posvećen energiji u permakulturi i putu prema energetskoj neovisnosti.

U subotu, 15. lipnja, na recikliranom imanju Vukomerić održat će se Oganj 2024. Organizatori pozivaju sve zaljubljenike u održivost i zagovornike energetske autonomije na ovogodišnje izdanje festivala o energetskoj autonomiji i neovisnosti.

Ovogodišnji festival posvećen je istraživanju energije u permakulturi i putu prema energetskoj neovisnosti, fokusirajući se na inovativne pristupe održivosti i pionirske koncepte energetskih zadruga i zajednica koje promoviraju zajedničko vlasništvo i upravljanje energijom.

Festival predstavlja priliku za okupljanje zajednice koja cijeni održivost i želi stvoriti pozitivan utjecaj na okoliš. Organizatori su pripremili dan ispunjen inspirativnim predavanjima, radionicama, panel diskusijama i interaktivnim aktivnostima koje će voditi stručnjaci iz područja obnovljivih izvora energije, permakulture i održivog života.

Osim edukativnog dijela, sudionike očekuje i zabavni program. Organizatori se nadaju da će glazba, hrana i druženje iznjedriti inspirativnu atmosferu za buduće projekte i inicijative.

Neke od tema koje će se obraditi kroz program dotiču energetske zajednice i zadruge. Tako će sudionici moći shvatiti moć kolektivnog djelovanja u pravednoj raspodjeli energije. Isto tako, bit će obrađena tema permakulture koja može transformirati zajednice u skladu s eko-sustavom. Nadalje, pričat će se o energetskoj neovisnosti te njezinim primjerima na lokalnoj i svjetskoj razini.

Program će započeti okupljanjem gostiju od 11:30. Više informacija možete naći na ovoj poveznici.

____________________________

Izvor: Svijet energije (Facebook objava)

Naslovna fotografija: Image by Bob Dmyt from Pixabay