ONLINE EDUKACIJA – “Gospodari otpadom kao profesionalac”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 22.03.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Online edukacija ”Osnove gospodarenja otpadom” održat će se u srijedu, 31. ožujka, s početkom u 18.00 sati, dok će se edukacija ”Uvod u kućno kompostiranje” održati u četvrtak, 1. travnja, s početkom u 18.00h

Set online edukacija ”Gospodari otpadom kao profesionalac” u organizaciji je inicijative studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu UniCompoST .

Prijavi se ovdje!

.
O edukacijama

U edukaciji “Osnove gospodarenja otpadom” predstavit će se cjeloviti sustav gospodarenja otpadom te će se na osnovu svojstava i karakteristika otpadnih komponenti iz kućanstva povezati postupanje, razvrstavanje i recikliranje otpada i dobiti uvid u utjecaj otpada na okoliš – ako njime neodgovorno gospodarimo.

U edukaciji “Uvod u kućno kompostiranje” dobit će se uvid u proces kompostiranja, ulogu kompostiranja, utjecaj biootpada na okoliš, kako pripremiti biootpad za kompostiranje, kako kompostirati u vlastitom domu te kako na kraju dobiveni kompost ispravno primijeniti.

.
O UniCompoST inicijativi

UniCompoST inicijativa izvorno je krenula kao studentska projektna aktivnost unutar EU projekta “Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno” kojeg je provodila Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Projekt se bazirao na društveno-korisno učenje u zaštiti okoliša. U tom su trenutku studenti diplomskog studija Kemijske tehnologije, smjer Zaštita okoliša, osjetili potrebu da znanje stečeno tijekom obrazovanja na Fakultetu primjene za dobrobit i unaprjeđenje lokalne zajednice. U središte djelovanja postavili su kompostiranje, naizgled jednostavan i prirodan proces, koji zadaje velike probleme komunalnom sektoru.

ciljevi inicijative su:
.

  1. Promjena svijesti javnosti –  podizanje svijesti o važnosti odgovornog postupanja s otpadom i prihvaćanje kompostiranja kao adekvatne opcije za obradu.
  2. Istraživanje i razvoj – dizajnirati automatski vođen reaktorski komposter za kontrolirano kompostiranje biootpada s upravljanjem i nadzorom na daljinu.
  3. Educiranje – da bi se ostvarile pozitivne promjene u zajednici i lakše prihvatila nova tehnološka rješenja za goruće probleme potrebne su intenzivne edukacije

_____________
Izvor: UniCompoST
Naslovna fotografija: Manfred Antranias Zimmer from Pixabay